search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:51
MENU CLOSE

Μπαρόζο: Αλληλεγγύη αλλά και αιχμές για όσους διαφωνούν!

26.06.2012 13:04
Μπαρόζο: Αλληλεγγύη αλλά και αιχμές για όσους διαφωνούν! - Media

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά κατήγγειλε πολιτικούς ηγέτες “από την άκρα αριστερά, το κέντρο και την άκρα δεξιά που υιοθετούν ανεύθυνη στάση”

Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρός της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε την ανάγκη, τόσο η Ελλάδα όσο και η ευρωζώνη, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για την εκπλήρωση αυτού του στόχου και συμπλήρωσε ότι τα κράτη – μέλη θα πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, εξετάζοντας διάφορους τρόπους για την τόνωση της ανάπτυξης στη χώρα.

Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους έχει καιρό να επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα, ο κ. Μπαρόζο αναφέρθηκε στα «προβλήματα επικοινωνίας» που συχνά παρουσιάζονται μεταξύ των κρατών – μελών και των Βρυξελλών, τα οποία, όπως είπε, αποδίδονται σε λάθος «ευρωπαϊκά μηνύματα» που εκπέμπονται συχνά.

Όπως εξήγησε, η κοινή γνώμη στα κράτη – μέλη ακούει συχνά πολιτικούς ηγέτες «από την άκρα αριστερά, το κέντρο και την άκρα δεξιά», οι οποίοι υιοθετούν «ανεύθυνη στάση» επιρρίπτοντας στις Βρυξέλλες όλες τις ευθύνες για τις κακές ειδήσεις που αφορούν τη χώρα τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:51