search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:20
MENU CLOSE

Ξεκινάει η πώληση των εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ

26.03.2020 09:52
Ξεκινάει η πώληση των εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ - Media

Σταδιακά αναμένεται να ξεκινήσει η πώληση των εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ. Η υπουργική απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη τη Δευτέρα και σύμφωνα με τον ίδιο (ΕΡΤ), ενδεχομένως η διάθεση τους να ξεκινήσει και από το ερχόμενο Σάββατο…

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι ήδη σε επικοινωνία με το Πρακτορείο, προκειμένου να συνεργαστούν για την υλοποίηση της απόφασης… Η οποία σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Ανάπτυξης (στην ίδια συνέντευξη στην ΕΡΤ) αφορά και στα μίνι μάρκετ.

Να σημειωθεί ότι γίνεται προσπάθεια (και από την πλευρά του υπουργείου) το μέτρο να μην είναι προσωρινό, και να παραμείνει σε ισχύ η πώληση δηλαδή των εφημερίδων από τα σούπερ μάρκετ και μετά το τέλος της κρίσης.

Τέλος τονίζεται ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά για τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που δεν θα συμμορφωθούν και ανέρχονται απο 1.000 ευρώ εως 100.000 ευρώ, ανάλογα την περίπτωση (με τη βαρύτητα της παράβασης). Αρμόδια αρχή για τις καταγγελίες και τη διαπίστωση παραβάσεων, αλλά και την επιβολή προστίμων είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15