27/09/2020 16:45:27

Κορωνοϊός: Λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας ζητούν 58 κομμουνιστικά κόμματα

Κορωνοϊός: Λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας ζητούν 58 κομμουνιστικά κόμματα - Media

 

Με κοινή ανακοίνωσή τους 58 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλον τον κόσμο τοποθετούνται για την παγκόσμια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στην κοινή ανακοίνωση, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, τα ΚΚ, «αφού αρχικά δηλώνουν τη συμπαράστασή τους τόσο στους γιατρούς και νοσηλευτές, όσο και σε όσους έχουν προβληθεί από την ασθένεια, καταγγέλλουν τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο τομέα της Υγείας, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις που είναι στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, με την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, για τη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων».

Υπογραμμίζουν πως «η συγκεκριμένη κατάσταση δείχνει την αντικοινωνική φύση του καπιταλισμού και την αναγκαιότητα και τα πλεονεκτήματα της σοσιαλιστικής κοινωνίας».

Τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα απαιτούν να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας, με τη στήριξη και ισχυροποίηση των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.