27/05/2020 00:55:09

Κραυγή αγωνίας από Άνδρο, Τήνο και Μύκονο: Κίνδυνος να μείνουν χωρίς πλοίο την επόμενη εβδομάδα

Κραυγή αγωνίας από Άνδρο, Τήνο και Μύκονο: Κίνδυνος να μείνουν χωρίς πλοίο την επόμενη εβδομάδα - Media
 
Χωρίς πλοία κινδυνεύουν να μείνουν οι κάτοικοι σε Άνδρο, Τήνο και Μύκονο την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με σημερινό Προεδρικό Διάταγμα, αυτή τη στιγμή η Fast Ferries είναι πλέον μόνη της στη γραμμή.
 
Ήδη, σύμφωνα με το enandro.gr, το Superferry II αποσύρθηκε στον Πειραιά και ετοιμάζεται για αναστολή συμβάσεων του πληρώματος, ενώ η Golden Star θέτει σε αναστολή συμβάσεων και υπαλλήλους των γραφείων της. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας μένει στην γραμμή το Θεολόγος, ενώ το υπουργείο ανέτοιμο μέχρι σήμερα τρέχει και δεν φτάνει. Εκδόθηκε σήμερα Προεδρικό Διάταγμα με ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής.
 
Σύμφωνα, λοιπόν, με το enandro.gr, η Fast Ferries έχει μείνει και προσπαθεί. Ανταποκρίθηκε στην ανάγκη να μην μείνει η γραμμή χωρίς συγκοινωνία. Αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει πηγαινοερχόμενη χωρίς μεταφορικό έργο. Μόνη εξαίρεση σήμερα είναι τα φορτηγά τροφοδοσίας των τριών νησιών. Χάρη στην τακτικότητα και στη σοβαρότητα της υπάρχει ακόμα πλοίο. Όμως η εταιρεία έρχεται από έναν δύσκολο και ελλειμματικό χειμώνα. Περίμενε το Πάσχα, που πια δεν υπάρχει και το καλοκαίρι, που ήδη εξανεμίστηκε.
 
Το τι θα γίνει την άλλη εβδομάδα κανείς δεν ξέρει, όπως αναφέρει το enandro.gr. Ήδη ο δήμαρχος Άνδρου επικοινωνεί συνεχώς με υπουργείο και πολιτικούς. Σήμερα θα μιλήσει και με το αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.