search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:53
MENU CLOSE

Η εποχή των παγετώνων 4 Ο χορός των ηπείρων 3D

05.07.2012 12:23
Η εποχή των παγετώνων 4 Ο χορός των ηπείρων 3D  - Media

Του Δημήτρη Κανέλλη 

Βαθμολογία ***

Ο Σκρατ στην προσπάθειά του να κρύψει το βελανίδι του φτάνει στον πυρήνα της Γης. Μόλις γίνεται αυτό, ξεσπά ένας απίστευτος σεισμός και ολόκληρος ο πλανήτης αλλάζει μορφή και σχήμα.

Του Δημήτρη Κανέλλη 

Βαθμολογία ***

Σκηνοθεσία: Στιβ Μαρτίνο, Μάικλ Θερμάγιερ. Με τις φωνές των Τζένιφερ Λόπεζ, Κουίν Λατίφα, Ρέι Ρομάνο, Ντένις Λίρι. 

Ο Σκρατ στην προσπάθειά του να κρύψει το βελανίδι του φτάνει στον πυρήνα της Γης. Μόλις γίνεται αυτό, ξεσπά ένας απίστευτος σεισμός και ολόκληρος ο πλανήτης αλλάζει μορφή και σχήμα. Η αναπάντεχη μετακίνηση των ηπείρων χωρίζει τον Μάνι, τον Ντι­έγκο και τον Σιντ από την υπόλοιπη παρέα. Ο Μάνι υπόσχεται στην Έλι ότι θα προσπαθή σει με κάθε τρόπο να τη ν ξαναβρεί, αλλά τα πράγματα φαίνονται πολύ δύσκολα. Οι τρεις φίλοι, καθηλωμένοι στο μικρό τους παγόβουνο, ξεκινούν μια θαλάσσια επική περιπέτεια, αντιμετωπίζοντας κινδύνους που κανείς τους δεν είχε φανταστεί.Φοβερά θαλάσσια τέρατα, πειρατές, εξωτι­κά πλάσματα, θα βάζουν συνεχώς σε κίνδυνο τις ζωές των φίλων μας, οι οποίοι θα επιστρατεύσουν όλες τους τις ικανότητες για να τα καταφέρουν. παράλληλα, ο Σκρατ κυνηγάει το βελανίδι του σε περιοχές που δεν έχει πατήσει κανείς.

Τέταρτο μέρος της πασίγνωστης σειράς κινουμένων σχεδίων, που αυτή τη φορά «σερβίρεται» και με τη βο­ήθεια της 3D τεχνικής. Το αποτέλεσμα είναι άκρως συ­ναρπαστικό, και ίσως τούτο το τέταρτο μέρος να είναι και το καλύτερο. Βοηθάει σε αυτό η καινούργια τεχνι­κή, αλλά τα στοιχεία που νομίζουμε ότι της δίνουν την πρωτιά είναι η δίχως όρια φαντασία και η ασταμάτητη δράση. Βάλτε σε αυτά και το γνωστό καυστικό ανατρε­πτικό χιούμορ, τις άφθονες σουρεαλιστικές πινελιές, το συναίσθημα, το υποδειγματικό σκιτσάρισμα των χα­ρακτήρων, την πανδαισία των χρωμάτων… και τι άλλο θέλει κανείς; Βλέπεται από όλη την οικογένεια, διότι εκεί ακριβώς απευθύνεται. Και είναι ίσως η πρώτη φο­ρά που οι προθέσεις των συντελεστών είναι τόσο ξεκά­θαρες. Η ταινία προάγει το πνεύμα της οικογένειας, της αλληλεγγύης μεταξύ των ετερόκλιτων μελών της και της βαθιάς συναισθηματικής επαφής που χαρακτηρί­ζει τις σχέσεις τους. Σπεύσατε. Είναι σκέτη απόλαυση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:52