search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:12
MENU CLOSE

Για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, τα Ιμαλάια είναι ορατά από την Ινδία (Photos)

08.04.2020 16:58
Για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, τα Ιμαλάια είναι ορατά από την Ινδία (Photos) - Media

 

Ο κόσμος δεν κυκλοφορεί λόγω κορωνοϊού και καραντίνας και τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έχουν πέσει κατακόρυφα σε όλον τον κόσμο. Στην Ινδία τη δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα στον κόσμο, η ρύπανση μειώθηκε και εκεί.


Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, μπορεί κάποιος από την Ινδία να δει την κορυφή των Ιμαλλαϊων. Σε μια απόσταση 200 χιλιομέτρψων από τα σύνορα κάτι που πριν από τον κορωνοϊό δεν μπορούσε να συμβεί και το μόνο που έβλεπε κάποιος ήταν ένα γκρίζο σύννεφο ρύπων. Στην περιοχή Τζαλαντάρ στο Παντζάμπ πλέον τα Ιμαλάϊα είναι ορατά. 


Η Ινδία βρίσκεται σε καραντίνα από τις 24 Μαρτίου. Όλες τις ημέρες αυτές έχει περιοριστεί στο ελάχιστο η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους για το λόγο αυτό έχει καθαρίσει και η ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τη μείωση των ρύπων των εργοστασίων. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:12