search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:01
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τρομακτική καταγγελία για «κερκόπορτα» στην Ιταλία

09.04.2020 17:41
Ιταλία: Εντοπίστηκε ασθενής με το νέο στέλεχος του κορωνοϊού - Media
 
Μπορεί η Ιταλία όπως και οι περισσότερες χώρες να έχουν μπλοκάρει τις περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό θέλοντας να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, ακόμα και έτσι όμως η χώρα παραμένει εκτεθειμένη μέσω των αεροδρομίων της.
 
Αυτό τουλάχιστον “φωνάζει” ο διευθυντής του αεροδρομίου “Φιουμιτσίνο”, Ιβάν Μπασάτο, που με δηλώσεις του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ιταλία και δεν υποβάλλονται σε πλήρεις ελέγχους.
 
“Την Τετάρτη είχαμε 43 ανθρώπους που έφτασαν από την Φρανκφούρτη, σχεδόν όλοι μάνατζερ πολυεθνικών εταιριών με έδρα στη χώρα μας και εργάτες με άδεια, που σε αντίθεση με οποιεσδήποτε άλλες αφίξεις (αρχής γενομένης από τις 3 Απριλίου) δεν έχουν την υποχρέωση να σέβονται την καραντίνα που έχει παρθεί ως μέτρο πρόληψης για τον κορονοϊό”.
 
Γιατί γίνεται όμως αυτό και δεν υποβάλλονται σε τόσο αυστηρούς ελέγχους; Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του αεροδρομίου της ιταλικής πρωτεύουσας “ο νόμος προβλέπει πως ο άνθρωπος που έρχεται για δουλειά από το εξωτερικό μπορεί να μείνει στην Ιταλία το πολύ 72 ώρες.
 
Συνήθως όμως οι ημέρες παραμονής γίνονται πέντε, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι κάνουν χρήση της δυνατότητας που έχουν για παράταση της παρουσίας τους.
 
Αυτό που ζητούν από εκείνους είναι απλά χαρτί που να δείχνει πως είναι καλά, που έχει υπογραφεί κατά την αναχώρησή τους από τις πατρίδες τους για την Ιταλία, καθώς επίσης να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 
Με το που φτάνουν στην Ιταλία, τους μετρούν τον πυρετό, όμως από τη στιγμή που μπορεί να κουβαλήσει τον ιό και κάποιος ασυμπτωματικός, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το αν αυτά τα άτομα είναι θετικά στον κορονοϊό.
 
Για αυτό θα έπρεπε να τροποποιηθεί ο νόμος και να τους γίνονται πιο αυστηρά τεστ κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο από τη στιγμή που δεν μπαίνουν σε καραντίνα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Πηγή: news247.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:00