search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:33
MENU CLOSE

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των fake «αστυνομικών» της Δυτικής Αττικής (Photo)

10.04.2020 13:35
Θεσσαλονίκη: Τους κρατούσαν φυλακισμένους και ζητούσαν λύτρα από συγγενείς τους - Media

 

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο ανδρών που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην Αττική,

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το reader.gr πρόκειται για τους συλληφθέντες :

ΤΑΣΣΟ Κωνσταντίνο του Χρήστου και της Αγγελικής, γεννηθέντα την 2-4-1991 στην Αθήνα και

ΤΑΣΣΟ Χρήστο του Αποστόλου και της Νικολίτσας, γεννηθέντα την 10-8-1970 στο Ζεφύρι

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των fake «αστυνομικών» της Δυτικής Αττικής (pics)

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, αντιποίηση κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, παράνομη βία από κοινού και προμήθεια – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πώς δρούσε η συμμορία

Η συμμορία, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δρούσε για περισσότερο από ενάμισι χρόνο έχοντας ως ορμητήριο το Καματερό και Άνω Λιόσια. Μαζί με μία 29χρονη συνεργό τους κι ακόμη ένα άτομο που αναζητείται, εμφανίζονταν ως αστυνομικοί της Ασφάλειας στις περιοχές της Φυλής, Ζεφυρίου, Ίλιου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων και Αχαρνών, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, δρώντας από κοινού ή κατά μόνας, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγιζαν ανυποψίαστους πεζούς αλλοδαπούς και προσποιούμενοι του αστυνομικούς, τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα. Σε κάποιες περιπτώσεις μετέβαιναν με τους παθόντες στην οικία τους, όπου με το πρόσχημα της κατ’ οίκον έρευνας αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα παραμονής των παθόντων, ενώ σε άλλες, προκειμένου να εξαναγκάσουν τα θύματα τους να τους παραδώσουν τα ανωτέρω, χρησιμοποιούσαν, απειλή και χρήση σωματικής ή ψυχολογικής βίας.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μικροποσότητα κάνναβης, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις ληστειών και 20 κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμέτοχη τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:32