search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:42
MENU CLOSE

«Με παρέμβαση Μητσοτάκη»: Όταν η μπαρούφα (και η βλακεία) γίνεται τίτλος

23.04.2020 10:41
«Με παρέμβαση Μητσοτάκη»: Όταν η μπαρούφα (και η βλακεία) γίνεται τίτλος - Media

 

Τουλάχιστον φαιδρή είναι η προσπάθεια μεγάλων ενημερωτικών sites και καναλιών, να παρουσιάζουν την όποια διορθωτική κίνηση κάνει η κυβέρνηση κατόπιν εορτής ως ”παρέμβαση Μητσοτάκη” που βάζει στη θέση τους τους κακούς και άτακτους υπουργούς.

Φυσικά δεν είναι η μόνη κυβέρνηση που δίνει εντολές στους παπαγάλους της να γράφουν τέτοιες μπούρδες, το ίδιο γινόταν και παλαιότερα με την ”’εντολή Σαμαρά” (ο Αντώνης είναι πιο σκληρός, δεν κάνει παρεμβάσεις, δίνει μόνο εντολές) και τις αντίστοιχες παρεμβάσεις Τσίπρα.

Το κοινό αφήγημα είναι απλό: Για ό,τι στραβό φταίνε οι υπουργοί, υπηρεσιακά στελέχη, ο καιρός, η …συναστρία κλπ. Όμως ο πολυχρονεμένος μας ηγέτης (ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες) φυσικά και δεν είχε γνώση αυτών των πρακτικών, οπότε μόλις υπέπεσαν στην αντίληψή του, ξεκαθάρισε το τοπίο.

Λες και ο Βρούτσης και ο κάθε Βρούτσης αποφασίζει μόνος του και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Αυτοί που νομίζουν ότι με τέτοια ”ψηλώνουν” τον Μητσοτάκη κάνουν πολύ λάθος, υποτιμούν την νοημοσύνη του κόσμου και τον εξοργίζουν.

Τα ίδια sites και κανάλια, που εν πολλοίς είναι τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα και τηλεθέαση, και στηρίζουν με ενθουσιασμό την κυβέρνηση, είχαν πάθει αφωνία για το θέμα των vouchers και του ”Σκοιλ Ελικικου” με το οποίο γέλαγε και έκλαιγε όλη η Ελλάδα της τελευταίες μέρες.

Έμειναν σιωπηλοί ακόμη και όταν άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσιεύματα από τα οποία προέκυπτε ότι η υπόθεση της τηλεκατάρτισης επρόκειτο για σκάνδαλο αρπαχτής από γαλάζιους κολλητούς.

Παραδίδουν μαθήματα προπαγάνδας και μάλλον αυτά πρέπει να εντάξουν στα προγράμματα τηλεκατάρτισης καθότι σε αυτά …αριστεύουν.

Για την αξιοπρέπεια του κλάδου, την αξιοπιστία της ενημέρωσης και άλλα συναφή δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα, αρκεί η εκκωφαντική σιωπή των δημοσιογραφικών σωματείων.

Όταν είναι τόσο φανερό και στον πιο ανυποψίαστο πόσο σάπια είναι η ”ενημέρωση”, ας μην απορούμε που ο κόσμος διαβάζει ”Μακελειό” ή όποιον άλλο ψεκασμένο του τάζει ότι αποκαλύπτει αυτά που τα κανάλια κουκουλώνουν.

Γιατί και προπαγάνδα χυδαία γίνεται και ειδήσεις κουκουλώνονται.

ΥΓ: Τα ίδια χάλια είδαμε στα δελτία και τα sites και τις ημέρες του Πάσχα, όταν ξαφνικά και για εξυπηρετηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός λόγω επικείμενης χαλάρωσης των μέτρων, οι πολίτες που έβγαιναν σε δημόσιους χώρους, από ανεγκέφαλοι κάφροι μετατράπηκαν σε μια νύχτα σε πειθαρχημένους πολίτες που τους αξίζουν συγχαρητήρια και δεν πειράζουν κανέναν με έναν περίπατο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:42