search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:28
MENU CLOSE

Κίνημα Αλλαγής: Επίθεση Γεννηματά σε ΜΜΕ και Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2122
23-4-2020
25.04.2020 03:00
fofi2.jpg

 

Σφοδρά πυρά κατά μέσων ενημέρωσης εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ΜΜΕ που δεν προβάλλουν τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής και λέγοντας παράλληλα ότι πολλές φορές αποσιωπόνται ή διαστρεβλώνονται.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «οι προτάσεις μας δεν προβάλλονται όπως πρέπει. Πολλές φορές αποσιωπώνται ή διαστρεβλώνονται». Πρόσθεσε μάλιστα πως «η αντικειμενική παρουσίαση των θέσεων όλων των κομμάτων δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης αλλά επιβεβλημένη από το Σύνταγμα, άρθρο 15, υποχρέωση των ΜΜΕ. Αλλιώς υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Αυτό δεν θα το ανεχθούμε. Ό,τι πρωτοβουλίες χρειασθούν θα τις αναλάβουμε».

Η ίδια έφερε ως παράδειγμα αποσιώπησης από τα ΜΜΕ την πρόταση για το «Δίκτυο Πρώτης Γραμμής», την πρωτοβουλία της Κ.Ο. – που αποδέχθηκε η Βουλή – για την απόκτηση πρόσθετων κρεβατιών ΜΕΘ με οικονομική συμβολή όλων των βουλευτών, τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας από κλιμάκια του ΚΙΝΑΛΛ με επικεφαλής τον γραμματέα του, ενώ μίλησε ακόμη και για πλήρη απουσία εκπροσώπων του κόμματος από τις πολιτικές εκπομπές.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ επιτέθηκε και κατά του Μητσοτάκη καθώς υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. «Θα παρουσιάσω αύριο στην τηλεδιάσκεψη της προ- συνόδου των ηγετών του PES, τις αναλυτικές προτάσεις μας για το Ταμείο Ανασυγκρότησης, τον Προϋπολογισμό της Ε.Ε., τα θέματα Απασχόλησης, το Τραπεζικό Σύστημα. Και βέβαια την ανάγκη να μην ισχύσει το Σύμφωνο Σταθερότητας, να μην ισχύσουν οι απαράδεκτοι στόχοι για τα υπερπλεονάσματα για τρία χρόνια, όχι μόνο για το 2020. Επισημαίνω όμως κάτι αναγκαίο. Οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να πρωτοστατήσει, να δώσει μάχη και όχι απλά να κρύβεται πίσω από τον Μακρόν, τον Κόντε και τον Σάντσεθ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στοχεύοντας τη «γαλάζια» κυβέρνηση τόνισε με έμφαση πως «η “υπεύθυνη και χρήσιμη αντιπολίτευση” δεν σημαίνει ούτε σιωπή, ούτε ανοχή σε αστοχίες, αδικίες και απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές. Επισημαίνουμε προβλήματα, αστοχίες, και παρεμβαίνουμε άμεσα με συγκεκριμένες προτάσεις».

Παράλληλα υποστήριξε πως «παρά τις διορθωτικές κινήσεις και την πίεσή μας υπάρχουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων από την κυβέρνηση, που οδηγούν σε απόγνωση νοικοκυριά και κλάδους της οικονομίας». Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε άτι χρειάζεται ένα επεξεργασμένο «ενδιάμεσο» πρόγραμμα για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που ανέδειξε η πανδημία, με παρεμβάσεις για τις οποίες «θα αξιοποιηθούν όλα τα “όπλα” που θα δώσουν – όπως ελπίζουμε και διεκδικούμε – οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ανέφερε ακόμη πως, εφόσον χρειαστεί, μπορούν να διατεθούν και χρήματα από το «απόθεμα-μαξιλάρι», τουλάχιστον εκείνα για τα οποία δεν χρειάζεται η έγκριση του ESM.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:25