search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:02
MENU CLOSE

Όταν ο Μάικλ Τζόρνταν άκουσε τη μαμά του: Το συμβόλαιο που τον απογείωσε!

04.05.2020 09:24
Ιορδανία: Πρωθυπουργός και υπουργοί εμβολιάστηκαν με κινεζικό εμβόλιο - Media

 

Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα τεράστιο δίλημμα, ο Μάικλ Τζόρνταν άκουσε τη μητέρα του και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά! Ακούγοντας τις συμβουλές της κατέληξε να δημιουργήσει μια περιουσία που ξεπερνούσε και τα πιο απίστευτα όνειρά του. Όπως λέει ο «Air» στα νέα επεισόδια του «Last Dance» δεν ήθελε να υπογράψει συμβόλαιο με τη Nike και περίμενε την Adidas που μέχρι τότε ήταν η αγαπημένη του εταιρεία!

«Adidas» ήταν η λιτή και περιεκτική του απάντηση στην ερώτηση που ακούγεται στο ντοκιμαντέρ αναφορικά με το ποια εταιρεία ήθελε να υπογράψει συμβόλαιο. Αρχικά η Converse είχε ξεκαθαρίσει στον Τζόρνταν ότι δεν μπορούσε να του προσφέρει συμβόλαιο και να τον κάνει «πρώτο όνομα» γιατί την ίδια περίοδο είχε τους Μάτζικ Τζόνσον και Λάρι Μπερντ.

Φαίνεται αδιανόητο τώρα ότι ο σούπερ σταρ που πούλησε εκατομμύρια παπούτσια μπάσκετ με τη Nike δεν είχε ενδιαφερθεί καν να συναντηθεί με την εταιρεία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Nike ήταν μια νεοσύστατη εταιρεία στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, μια μάρκα συνώνυμη κυρίως με την κατασκευή παπουτσιών.

Παρόλα αυτά ο Μάικλ Τζόρνταν δεν ήθελε να υπογράψει συμβόλαιο με την Nike! «Η μητέρα μου, μου είχε πει τότε: ‘Μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά θα τους ακούσεις’. Εκείνη ήταν που με έβαλε στο αεροπλάνο για να πάω να ακούσω την πρόταση της Nike» είπε ο «Air» και συνέχισε: Και μόλις έγινε η πρόταση, ο πατέρας μου, μου είπε: ‘Θα είσαι χαζός αν δεν δεχτείς την συμφωνία. Είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία’»

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το «Air Jordan» γεννήθηκε και τόσο ο Τζόρνταν όσο και η Nike κέρδισαν αμέσως το τζάκποτ!

Πηγή: newmoney

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58