search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:41
MENU CLOSE

Αττική Οδός: Η άρση του lockdown διπλασίασε την κίνηση σε 6 μόλις ώρες

05.05.2020 09:05
Αττική Οδός: Η άρση του lockdown διπλασίασε την κίνηση σε 6 μόλις ώρες - Media

 

Στις επιπτώσεις της πανδημίας στον τομέα των παραχωρήσεων που έφερε μείωση της κυκλοφορίας 70% αλλά και για την στάση που θα τηρήσουν στην περίπτωση της Αττικής Οδού που η κυκλοφορία έχει περιοριστεί δραστικά, απάντησε χθες μεταξύ άλλων, η διοίκηση της Ελλάκτωρ, στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

Ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, υποστήριξε ότι  δεν μπορούν να επιβαρυνθούν οι χρήστες με νέες αυξήσεις διοδίων στην Αττική Οδό (σ.σ πέρσι το καλοκαίρι η εταιρεία είχε ανακοινώσει αυξήσεις στα διόδια που ακύρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία και η ΝΔ) ωστόσο επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για τις επιπτώσεις που είχε στον αυτοκινητόδρομο η απαγόρευση της κυκλοφορίας.  Όπως έχει γίνει γνωστό, η Αττική Οδός στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει με την πολιτεία για τις επιπτώσεις στους οδικούς άξονες από την κρίση είναι ο μόνος αυτοκινητόδρομος που έχει ζητήσει παράταση της σύμβασης παραχώρησης που λήγει το 2024 σε σχέση με τους άλλους που επιδιώκουν αποζημιώσεις.

Χθες πάντως τα στελέχη της εταιρείας, απέφυγαν να αναφερθούν σε λεπτομέρειες τονίζοντας ότι η Ελλάκτωρ δεν είναι ακόμη σε θέση να εκτιμήσει την πλήρη επίπτωση του COVID-19 στην Αττική οδό και ότι δεν έχει γίνει αίτημα για κάποιο συγκεκριμένο πόσο. «Πρώτα θα πρέπει να ολοκληρώσουμε την άσκηση σχετικά με το ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το ποσό, βάσει των επιπτώσεων του COVID-19 και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε ανάλογα».

Όπως αναφέρθηκε, χθες, ημέρα σταδιακής άρσης των μέτρων, από τις 06.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι από την Αττική Οδό πέρασαν 55.000 οχήματα έναντι 30.000 που ήταν στις 23 Μαρτίου όταν ξεκίνησε το lockdown. Ωστόσο πρόκειται για κυκλοφορία που υπολείπεται σημαντικά των αντίστοιχων περσινών διελεύσεων που ήταν 100.000.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:41