search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:09
MENU CLOSE

Mirror: Ετοιμαστείτε για τον πόλεμο της… ξαπλώστρας σε Ελλάδα, Τουρκία και Ισπανία

20.05.2020 17:34
Mirror: Ετοιμαστείτε για τον πόλεμο της… ξαπλώστρας σε Ελλάδα, Τουρκία και Ισπανία - Media

 

Οι Βρετανοί μπορούσαν να βρεθούν στη μέση ενός πολέμου με ξαπλώστρες, αφού τα ευρωπαϊκά θέρετρα άνοιξαν για τους τουρίστες, αναφέρει η βρετανική Mirror.

Οι Βρετανοί που έχουν «λιμοκτονήσει» για ήλιο είναι γνωστό ότι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να εξασφαλίσουν ένα προνομιακό σημείο δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου που μένουν.

Πολλοί ξυπνούν την αυγή για να «κρατήσουν» την ξαπλώστρα τους με μια πετσέτα. Μερικές φορές υπάρχει η αποτυχία για την «κράτηση» ξαπλώστρας σημαίνει τρελή μάζωξη σε ορισμένα θέρετρα μετά το πρωινό.

Αυτό οδήγησε μερικά ξενοδοχεία στο να δέσουν τις καρέκλες πριν τις αποδεσμεύσουν μια καθορισμένη ώρα κάθε πρωί.

Ωστόσο, εξακολουθεί να προκαλεί τρελή φρενίτιδα και μερικές φορές ακόμη και καβγάδες μεταξύ των επισκεπτών για να πάρουν μια ξαπλώστρα και στη συνέχεια να πιάσουν τα καλύτερα σημεία δίπλα στην πισίνα.

«Αλλά τώρα, λόγω του κορωνοϊού και των αυστηρών κανόνων κοινωνικών απόστασεων και υγιεινής, οι πιθανότητες να αποκτήσετε το αγαπημένο σας σημείο μόλις μειώθηκαν δραματικά», γράφει η βρετανική Mirror.

Στα ξενοδοχεία του ομίλου TUI resorts στην Ελλάδα και την Τουρκία, το προσωπικό του ξενοδοχείου θα τοποθετήσει ξαπλώστρες σε καθορισμένα σημεία και θα τις διατεθεί βάσει προτεραιότητας.

Ωστόσο, δεν θα επιτρέπεται στους επισκέπτες να τις μετακινούν και θα πρέπει να κάνουν ηλιοθεραπεία όπου βρίσκεται η ξαπλώστρα.

Με βάση τον κανόνα κοινωνικής απόστασης 1,5 έως 2 μέτρων, θα υπάρχουν μειωμένοι χώροι γύρω από την βασική πισίνα.

Αντ ‘αυτού, το προσωπικό θα χρησιμοποιήσει άλλους χώρους εντός του ξενοδοχείου για να τοποθετήσει ξαπλώστρες.

Θα καθαρίζουν τις ξαπλώστρες όταν οι φιλοξενούμενοι τις αφήνουν για να τις πάρει το επόμενο άτομο.

Ένας εκπρόσωπος της TUI δήλωσε στο Mirror.co.uk: «Προσδιορίζουμε συγκεκριμένες θέσεις για τις ξαπλώστρες για να διασφαλίσουμε τις απαιτούμενες αποστάσεις και να απολυμάνουμε πριν από τους νέους επισκέπτες».

«Οι ξαπλώστρες τοποθετούνται από το προσωπικό και οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να τις μεταφέρουν σε άλλες περιοχές», επισήμανε.

Στην Ισπανία, τα σχέδια δείχνουν πώς οι παραλίες θα χωριστούν σε πέντε διαφορετικές ζώνες καθώς η χώρα ετοιμάζεται να καλωσορίσει τους τουρίστες όταν αρθούν οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού.

Πολλές παραλίες σε ολόκληρη την Ισπανία δημιούργησαν «τετράγωνα» ηλιοθεραπείας για τουρίστες, με μια περιοχή να προχωρά ακόμη περισσότερο εισάγοντας καθορισμένες ζώνες για διαφορετικές ηλικίες και οικογενειακές ομάδες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που κάνουν ηλιοθεραπεία στις καλύτερες παραλίες της Ισπανίας θα μπορούσε να μειωθεί κατά 90%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:09