search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:45
MENU CLOSE

«Μεγάλος Περίπατος»: Κριτική και από τον Αθήνα 984 – «Η συγκυρία μοιάζει λάθος»

16.06.2020 11:30
«Μεγάλος Περίπατος»: Κριτική και από τον Αθήνα 984 - «Η συγκυρία μοιάζει λάθος» - Media

 

Και ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 984, ο πρώτος δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός, ασκεί κριτική στην απόφαση του δήμου Αθηναίων να προχωρήσει τη συγκεκριμένη στιγμή στην εφαρμογή (έστω και πιλοτικά) του σχεδίου του «Μεγάλου Περίπατου του Αθήνας», το οποίο ήδη προκάλεσε σοβαρά προβλήμα στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στον ιστοχώρο του σταθμού, με τίτλο «Και ο κολιός τον Αύγουστο», ο Γιάννης Λαυράνος επικρίνει το timing του δήμου για τη συγκεκριμένη απόφαση και προτείνει μετάθεση της πιλοτικής εφαρμογής τον Αύγουστο, όταν η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας θα είναι σαφώς πιο περιορισμένη.

Αναλυτικά, το άρθρο αναφέρει:

Ένα εμβληματικό έργο για την Αθήνα, ο «Μεγάλος Περίπατος», συγκεντρώνει το ανάθεμα κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών της πόλης που βλέπουν τις σχετικές εργασίες να προξενούν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα. Ιδιαίτερα οι παρεμβάσεις που ξεκίνησαν από την Δευτέρα (15/6) στην οδό Πανεπιστημίου έχουν προκαλέσει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις αφού οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία είναι ορατές, μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες.
 
Ίσως κάποιος απαντήσει ότι όσοι αντιδρούν βλέπουν κοντόφθαλμα, στέκονται στην προσωρινή ταλαιπωρία που υφίστανται. Όμως το ζήτημα είναι αν αυτή η ταλαιπωρία θα μπορούσε να αποφευχθεί. Αν η ίδια η δημοτική αρχή αδικεί το έργο, επιλέγοντας μια εντελώς λανθασμένη συγκυρία.
 
Η αντιπολίτευση στον δήμο επαναφέρει το ζήτημα της ελλιπούς διαβούλευσης και της βιασύνης στην υλοποίηση. Ο Κώστας Μπακογιάννης αντιτείνει ότι ο Μεγάλος Περίπατος είναι ανοικτός σε διαβούλευση. Εφόσον λοιπόν μιλάμε για μια εν εξελίξει διαβούλευση, σε real time, ο δήμος δεν μπορεί να μην λάβει υπόψη τις ενστάσεις που κατατίθενται.
 
Ας αφήσουμε στην άκρη τους αμετανόητους οδηγούς που δεν θα άλλαζαν το όχημά τους με κανένα άλλο μέσο μεταφοράς. Ωστόσο διανύουμε μια περίοδο που οι πολίτες καλούνται από τους επιστήμονες να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μια περίοδο όπου έχει επανεκκινήσει η λειτουργία της αγοράς, έχουν ανοίξει τα καταστήματα και οι επαγγελματίες βλέπουν κώνους και κορδέλες μπροστά στην πόρτα των καταστημάτων.
 
Η συγκυρία μοιάζει λάθος ακόμα και από το γεγονός ότι τα έργα στην Πανεπιστημίου ξεκίνησαν την ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.
 
Αντί ο δήμος να ζητά υπομονή και κατανόηση από τους οδηγούς, προτείνοντας εναλλακτικές διαδρομές σε ένα οδικό δίκτυο που επηρεάζεται ευρύτερα, κι εφόσον η εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου είναι πιλοτική, ίσως θα έπρεπε να εξετάσει την χρονική μετάθεση των έργων-παρεμβάσεων για τον Αύγουστο, όταν ο κυκλοφοριακός φόρτος θα είναι μικρότερος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:45