03/12/2020 12:15:35

Μηλοτηγανίτες της γιαγιάς με ελαφρύ γλάσο

Μηλοτηγανίτες  της γιαγιάς με ελαφρύ γλάσο - Media

 

Υλικά

1 φλιτζάνι (128 γραμμάρια) αλεύρι γ.ο.χ.

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμόνι

2-3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια μεγέθους μπουκιάς

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

¼ φλιτζανιού (61 γραμμάρια) πλήρες γάλα

Σπορέλαιο ή σησαμέλαιο για το τηγάνισμα

Για το ελαφρύ γλάσο

1 ¼ φλιτζανιού (150 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3-6 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη. Σε άλλο ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το χυμό λεμονιού και τα μήλα και αφήστε τα και αυτά στην άκρη. Βάλτε στο μίξερ μαζί τη ζάχαρη και τα αυγά και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν πλήρως. Μειώστε την ταχύτητα και προσθέστε το μείγμα αλευριού σε δύο προσθήκες. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Ρίξτε και το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Τέλος διπλώστε στο μίγμα και τα μήλα.

Γεμίστε το τηγάνι μέχρι τη μέση με λάδι και αφήστε το μέχρι να φτάσει τους 190ο C.

Ρίξτε ¼ του φλιτζανιού από το μίγμα στο λάδι και αφήστε το να τηγανιστεί μέχρι να ροδίσει. Ανακατέψτε και γυρίστε έως ότου ροδίσει και η άλλη πλευρά. Για να δοκιμάσετε το ψήσιμο, τοποθετήστε ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο. Εάν είναι ακόμα άψητο, τηγανίστε για λίγο περισσότερο. Μεταφέρετε σε ένα απορροφητικό χαρτί και αφήστε τις μηλοτηγανίτες να κρυώσουν.

Κάντε ένα γλάσο συνδυάζοντας τη ζάχαρη, τη βανίλια και 3 κουταλάκια του γλυκού νερό. Προσθέστε περισσότερο νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, έως ότου επιτευχθεί ρευστή υφή. Ρίξτε το γλάσο πάνω στις μηλοτηγανίτες και φήστε να στεγνώσει προτού τις σερβίρετε.

Συμβουλή

Μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο και απλά να σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.