search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:03
MENU CLOSE

Οριστικό τέλος: Σταματά η παραγωγή ιστορικού αεροσκάφους (Photos)

06.07.2020 17:12
Οριστικό τέλος: Σταματά η παραγωγή ιστορικού αεροσκάφους (Photos) - Media
 
Μετά από σχεδόν 50 χρόνια ζωής και αφού με την παρουσία του σφράγισε τις εμπορικές και επιβατικές πτήσεις, το ιστορικό αεροσκάφος παίρνει το δρόμο της οριστικής συνταξιοδότησης.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, η Boeing αποφάσισε -αν και ακόμα δεν το έχει ανακοινώσει επισήμως- να σταματήσει την παραγωγή του περίφημου 747, γνωστού και ως «Jumbo Jet».
H εταιρία δεν σταμάτησε να κατασκευάζει το συγκεκριμένο αεροσκάφος από το 1968 ως σήμερα, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι παραγγελίες έχουν πέσει δραματικά.
 
Πλέον οι αεροπορικές εταιρείες έχουν στραφεί στα πιο οικονομικά Boeing 787 Dreamliner και Airbus A350, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται ότι έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.
Βέβαια, το 747 τα τελευταία χρόνια είχε ζήτηση ως αεροσκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων, λόγω του μεγάλου μεγέθους του, ωστόσο η ζήτηση δεν ήταν αρκετή για να συνεχιστεί η παραγωγή.
 
Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι και η Airbus έχει μπει σε φάση διακοπής παραγωγής του τεράστιου A380, οπότε φαίνεται ότι η τάση για μικρότερα αεροπλάνα είναι γενικότερη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:59