search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:11
MENU CLOSE

Απίστευτη παραδοχή Θεοχάρη: Ο Λούλης δεν πληροί τα κριτήρια για γ.γ. Τουρισμού

13.07.2020 13:33
Απίστευτη παραδοχή Θεοχάρη: Ο Λούλης δεν πληροί τα κριτήρια για γ.γ. Τουρισμού - Media
 
Στην παραδοχή ότι η Νέα Δημοκρατία διόρισε τον Κωνσταντίνο Λούλη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού χωρίς να διαθέτει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη συνέχεια ψήφισε το Νόμο 4622/2019 που θέτει ως απαραίτητο προσόν την κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου, προχώρησε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης απαντώντας στο αίτημα κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει στις 9 Ιουνίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ζητώντας το πτυχίο του Κ. Λούλη. Μάλιστα, όπως προκύπτει από την απάντησή του η κυβέρνηση Μητσοτάκη διόρισε τη συντριπτική πλειοψηφία των Γενικών Γραμματέων, πριν ψηφίσει το σχετικό νόμο.
 
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το tvxs.gr, στην -καθυστερημένη- απάντησή του ο Χ. Θεοχάρης υποστηρίζει ότι ο Κ. Λούλης διορίστηκε νομίμως στη θέση με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Τουρισμού, στις 23 Ιουλίου 2019 με βάση τα άρθρα 50 και 51 του Προεδρικού Διατάγματος 63/2005, όπου δεν τίθενται τυπικά προσόντα, όπως αναφέρει. Στη συνέχεια, στις 7 Αυγούστου 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε τον περιβόητο νόμο 4622/2019 για το “επιτελικό κράτος” που θέτει ως τυπικό προσόν το πτυχίο. Ως εκ τούτου, τη στιγμή του διορισμού του δεν ήταν σε ισχύ ο νέος νόμος, σύμφωνα με τον Υπουργό.
 
Παράνομος και πριν το “επιτελικό κράτος”;
Όμως τα άρθρα 50 και 51 που επικαλείται ο Υπουργός Τουρισμού δεν έχουν σχέση με τα τυπικά προσόντα αλλά με τις αρμοδιότητες. Αντιθέτως, στην απόφαση διορισμού του μνημονεύεται η παράγραφος 1Α του άρθρου 13, του Νόμου 4369/2016, ο οποίος θέτει ως υποχρέωση να βρίσκεται στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών καθώς και αυξημένα προσόντα διορισμού για τους Γραμματείς, που επίσης δεν πληροί ο Κ. Λούλης.
 
Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη διόρισε συνολικά 52 Γενικούς Γραμματείς, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία τους, πριν ψηφίσει τον περιβόητο νόμο. Αλλά ακόμη και αυτοί οι διορισμοί είναι “στον αέρα” τόσο γιατί ίσχυε ο Νόμος 4369/2019 αλλά και επειδή ο Νόμος για το “επιτελικό κράτος” κατάργησε το ΠΔ 63/2005, άρα δεν υπάρχει η νομική βάση για να ισχύουν.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση έγινε μια μέρα μετά από τη δήλωση της Βουλευτή Δώρας Αυγέρη, που σχολίασε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη απαντήσει για τα τυπικά προσόντα του Κωνσταντίνου Λούλη.
 
Σε κάθε περίπτωση, δεν περνά απαρατήρητο ότι η Νέα Δημοκρατία, που υπερβάλει σε δηλώσεις περί “αριστείας” και διαφημίζει διαρκώς το νόμο του επιτελικού κράτους, δεν εφάρμοσε το νόμο για το διορισμό των περισσότερων Γενικών Γραμματέων αλλά τον ψήφισε μετά το διορισμό τους. Μάλιστα ο περιβόητος νόμος θέτει λιγότερα τυπικά προσόντα σε σχέση με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2016, που έθετε ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη θέση Γενικού Γραμματέα, όχι απλώς το πτυχίο αλλά τον μεταπτυχιακό τίτλο.
 
Πάντως, για την ιστορία, όπως αναφέρεται στο υπηρεσιακό σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικού και Οικονομικού του Υπουργείου Τουρισμού ο Κ. Λούλης δεν έχει καταθέσει κάποιο πτυχίο στην υπηρεσία. Και ο ίδιος άλλωστε είχε παραδεχθεί πως η σχολή κυλινδρομύλων της Ελβετίας, από την οποία αποφοίτησε δεν είναι σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:11