search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:58
MENU CLOSE

Πατέρας Βασίλη Μάγγου: «Ορίσαμε πραγματογνώμονα για τη νεκροψία»

15.07.2020 10:44
Πατέρας Βασίλη Μάγγου: «Ορίσαμε πραγματογνώμονα για τη νεκροψία» - Media

 

Δικό της πραγματογνώμονα, μαζί με τον ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση, ζήτησε και θα έχει τελικώς η οικογένεια του 27χρονου Βασίλη Μάγγου, στην διαδικασία της νεκροψίας που θα γίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε το πρώι της Τετάρτης από την οικογένεια στην Ασφάλεια Βόλου, ώστε να διαβιβαστεί στη Θεσσαλονίκη. Όμως, όπως σημείωσε στο news24/7 ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, έλαβε ως απάντηση πως θα πρέπει να δοθεί έγκριση εισαγγελέα για κάτι τέτοιο.

«Καταθέσαμε το αίτημα μαζί με τον δικηγόρο μου, ωστόσο μας είπαν πως πρέπει να έχουμε την έγκριση του εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας αυτή τη στιγμή δεν είναι στο γραφείο του και δεν μπορούμε να τον βρούμε. Είμαστε σε μια κινητοποίηση. Όπως μου είπε ο δικηγόρος μου, δεν καταλαβαίνει γιατί έχει ζητηθεί η έγκριση εισαγγελέα, καθώς δεν το προβλέπει ο νόμος. Ουσιαστικά η αίτηση από την οικογένεια, είναι απλώς γνωστοποίηση πως θα παρίσταται πραγματογνώμονας που ορίσαμε. Ελπίζω πως δεν θα κάνουν την ιατροδικαστική εξέταση πριν βρούμε τον εισαγγελέα και θα περιμένουν στην Θεσσαλονίκη, όπως έχουμε ζητήσει από τον ιατροδικαστή που βρίσκεται εκεί. Θεωρούμε πως έχουμε δικαίωμα ως οικογένεια να ορίσουμε έναν δικό μας σύμβουλο στην εξέταση», σημείωσε.

Αργότερα το πρωί, τελικά το αίτημα έγινε δεκτό, καθώς όπως ενημέρωσε ο πατέρας του Β. Μάγγου: «Τελικά πράγματι μας επιβεβαίωσαν πως ο νόμος είναι ξεκάθαρος και έχουμε κάθε δικαίωμα να είναι παρών στη διαδικασία και ο πραγματογνώμονας που ορίσαμε. Το αίτημα εγκρίθηκε».

«Δεν καταλαβαίνω τι θέλουν και γιατί αυτή η βιασύνη. Σε τελευταία ανάλυση για εμάς δεν έχουν ουσία οι συνθήκες θανάτου του γιου μας. Το γεγονός ότι τον σπάσανε στον ξύλο, είναι μια αιτία που μπορεί να μην συνδέεται άμεσα με τον θάνατο του γιου μου, ωστόσο σίγουρα συνδέεται έμμεσα, καθώς από εκείνη την ημέρα το παιδί έπεσε πολύ ψυχολογικά. Καμία ιατροδικαστική εξέταση φυσικά δεν θα μπορέσει να αποδείξει κάτι τέτοιο», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:57