search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:47
MENU CLOSE

Στην Ελλάδα οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες – Σαρωτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ (video)

15.07.2020 14:56
Στην Ελλάδα οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες - Σαρωτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ (video) - Media

 

Άνοιξαν τα ελληνικά σύνορα για τους Βρετανούς τουρίστες και οι πρώτες πτήσεις έχουν προσγειωθεί στα ελληνικά νησιά. Σαρωτικοί οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Οι αρχές σκοπεύουν να διενεργήσουν περίπου 6.000 τεστ στους Βρετανούς τουρίστες με την πολιτεία να περιμένει τα αποτελέσματά τους προκειμένου να κριθεί η πορεία του ανοίγματος των συνόρων.

Σύμφωνα με το reader.gr στις 11:30 το πρωί έφτασε στη Ζάκυνθο ένα από τα συνολικά επτά αεροπλάνα που απογειώθηκαν από τη Μεγάλη Βρετανία.

Οι υπόλοιπες πτήσεις θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του νησιού αργά το απόγευμα.

Συνολικά στο νησί θα φτάσουν σήμερα 900 Βρετανοί τουρίστες, που θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς τη χώρα μας από τα παρακάτω αεροδρόμια: Ιστ Μίντλαντς, Μπέρμιγχαμ, Νιούκαστλ, Λιτζ, Στάνστεντ, Μάντσεστερ και Γλασκώβη.

 

Κέρκυρα και Ρόδος

Το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας», η πρώτη πτήση για τη φετινή σεζόν, μετά από την άρση της απαγόρευσης αεροπορικών δρομολογίων, από τη Μεγάλη Βρετανία. Η πτήση ήταν από το Μπέρμιγχαμ με περίπου 90 επιβάτες.

Για σήμερα ήταν μία μόνο προγραμματισμένη πτήση με Βρετανούς τουρίστες στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας», ενώ αύριο αναμένονται δύο προγραμματισμένες πτήσεις, από το Ιστ Μίντλαντς και το Μάντσεστερ αντίστοιχα.

Στη Ρόδο συνολικά προσγειώθηκαν τέσσερις πτήσεις με Βρετανούς ενώ στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ενώ γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό τουριστών καθημερινώς.

Κρήτη

Στις 12:00 το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» αεροπλάνο από το Μπέρμιγχαμ με 124 επιβάτες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αφιχθούν ακόμη τρεις πτήσεις στον αερολιμένα, ενώ και αύριο, Πέμπτη, δεν αναμένονται περισσότερες από τέσσερις πτήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:46