search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:22
MENU CLOSE

Οι «κόκκινες γραμμές» να μην γίνουν ροζ

20.07.2020 08:06

 

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεισε ένα χρόνο στο τιμόνι της χώρας.

Δεν είναι της ώρας για αναλυτικές εκτιμήσεις για το πως τα πήγε, αφού βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιριού, εν μέσω κορωνοϊού, εν μέσω τουρκικών προκλήσεων, εν μέσω διαπραγμάτευσης για το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Βέβαια κάποιοι έχουν προεξοφλήσει ότι ο Μητσοτάκης θα κερδίσει και τις επόμενες πέντε- έξι εκλογές, εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει σε δόξα τον Βενιζέλο (νομίζω τον Ελευθέριο και όχι τον Ευάγγελο (τον φίλο μου), ότι θα μεταρρυθμίσει την χώρα, ότι θα πρωτοσταστήσει στην διαμόρφωση μιας νέας Ευρώπης και άλλα που θέλω να…ξεχνώ.

Το γλύψιμο και οι κολακείες πέφτουν σύννεφο, από αυτούς που σε λίγο καιρό θα γράφουν τα χειρότερα, ξεχνώντας τι έχει πει ο «στόμας» τους και η γραφή τους.
Τα έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοια, επί Καραμανλή, Γιώργου Παπανδρέου, και Τσίπρα.

Απο κοντά και οι δημοσκόποι, που τώρα θριαμβολογούν στις αναλύσεις, στην πορεία διορθώνουν του στυλ, «τα ποιοτικά,δείχνουν μια μείωση», μέχρι που προβλέπουν οτι όλα είναι πιθανά κλπ κλπ.
Ας δούμε πως πήγε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα δύσκολα προβλήματα και στους εύκολους (επί χάρτου) σχεδιασμούς: 

  • Έφτιαξε ένα πρωθυπουργικό σύστημα στα μέτρα και στο στυλ του. Σχεδόν τα πάντα περνούν από τον πάγκο του Μαξίμου. Οι περισσότεροι υπουργοί διεκπεραιώνουν. Μέχρι στιγμής – στα καλά – του βγαίνει. Όμως, και τα αρνητικά και τα φάουλ, στο τέλος σε αυτόν θα χρεώνονται.
  • Στο θέμα του κορωνοϊού τα πήγε καλά στη πρώτη φάση. Στη δεύτερη (οικονομία, δεύτερο κύμα) τώρα κρίνεται.
  • Στην Υγεία, ούτε που είχαν δώσει σημασία (και λεφτά) πριν την πανδημία.
  • Στα εθνικά, λόγια, λόγια, κινητικότητα επαφές, αλλά από… τηγανίτα τίποτα.
  • Ο Ερντογάν, απτόητος, η Ευρώπη απούσα, η Ρωσία ποτέ δεν είναι εδώ, οι ΗΠΑ ακόμα χειρότερα και οι υπόλοιπες συμμαχίες εκεί που τις άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Οι Γερμανοί, φίλοι μας μεν, αλλά με οικονομικά νταραβέρια με τους Τούρκους και ο Κυριάκος ακόμα δεν έχει ” δέσει” σχέσεις με ισχυρούς ηγέτες και έχει μέτριες διασυνδέσεις με τις ΗΠΑ.
  • Στα ζητήματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, ισονομίας, ΜΜΕ και λοιπά, το πράγμα χωρά συζήτηση. Δεν έχει σημασία τι δηλώνεις, αλλά τι κάνεις στη πράξη. Και έχουν γίνει διάφορα,που απέχουν πολύ, από αυτά που λέγονται στις συνεντεύξεις και στα διαγγέλματα.

Δεν θα συνεχίσω μη μου καταλογιστεί ότι δεν βρίσκω κάτι καλό! 

Δεν είναι έτσι.

Οι πολίτες σε σημαντικό ποσοστό, επιβραβεύουν την γενική εικόνα της κυβέρνησης και στηρίζουν Μητσοτάκη και αυτό προφανώς οφείλεται και στα…χάλια που έχουν σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι, με πρώτο στα… χάλια τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά,έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι τις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2021!

Μέχρι τότε, πολλά θα γίνουν,πολλά θα αλλάξουν,πολλά θα συμβούν που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Ένα να μην συμβεί. Οι «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά μας δίκαια, να μην γίνουν ροζ.

Κάτι τέτοιο θα φέρει τα πάνω – κάτω (παντού).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42