search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23
MENU CLOSE

Μια… γκάφα «φωτογράφησε» την υποψήφια αντιπρόεδρο του Μπάιντεν (Photos)

29.07.2020 17:38
Μπάιντεν: Πώς θα «ξηλώσει» τις πολιτικές Τραμπ - Τρεις άξονες - Media
 
Μπορεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να έχει δηλώσει πως θα επιλέξει τον υποψήφιο -η καλύτερα την υποψήφια- για την αντιπροεδρία, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, όμως δύο, άσχετα μεταξύ τους, γεγονότα έβαλαν φωτιά στην σχετική συζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Πρόκειται για μία φωτογραφία του Associated Press με σημειώσεις του Μπάιντεν και για μία διόρθωση σε δημοσίευμα του Politico, για την οποία ο ιστότοπος έκανε λόγο για “τεχνικό λάθος”.
 
Οι σημειώσεις του Μπάιντεν
Την Τρίτη και ενώ δεχόταν σχετικές ερωτήσεις από δημοσιογράφους ο φωτογραφικός φακός του AP “έπιασε” τις σημειώσεις του Μπάιντεν, για την γερουσιάστρια από την Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις.
 
Σε αυτές, υπό το όνομα της Χάρις, διακρίνονται γραμμένες οι φράσεις, “μην κρατάς κακία”, “συμμετείχε στην εκστρατεία με μένα και την Τζιλ”, “ταλαντούχα”, “μεγάλη βοήθεια στην εκστρατεία”, “μεγάλος σεβασμός προς αυτήν”.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ η συγκεκριμένη λίστα απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους ο Μπάιντεν θεωρεί καλή επιλογή -ή έχει επιλέξει;- την Χάρις για την θέση της υποψήφιας αντιπροέδρου. Mετά την σχετική δημοσίευση μάλιστα, οι αποδόσεις που έδιναν οι στοιχηματικές εταιρίες στην επιλογή Χάρις έπεσαν κατακόρυφα.
 
Το “τεχνικό λάθος” του Politico
Και μπορεί οι παραπάνω να είναι παρατηρήσεις που ο Μπάιντεν έχει εκφράσει και δημόσια για την Χάρις, όμως δίνουν ξεχωριστό νόημα σε δημοσίευμα του Politico, το οποίο την Τρίτη ανήρτησε κείμενο σύμφωνα με το οποίο “ο Μπάιντεν επέλεξε την 1η Αυγούστου την Καμάλα Χάρις για συνυποψήφια του στις εκλογές του 2020”.
 
Tο κείμενο μάλιστα, είχε αναφορά στην ανακοίνωση του Μπάιντεν της 1ης Αυγούστου-η οποία προφανώς δεν έχει γίνει ακόμη- στην οποία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών χαρακτηρίζει την Χάρις “μία άξια αντίπαλο και μία άξια συνυποψήφια, που θα συμβάλλει με την εμπειρία της ως εισαγγελέας, το αναγνωρίσιμο όνομά της και τις ικανότητές της στον διάλογο”.

“Σημείωση του συντάκτη: Εξαιτίας τεχνικού λάθους, προηγούμενη έκδοση του γραφικού λανθασμένα ανέφερε ότι ο Μπάιντεν έχει επιλέξει υποψήφιο αντιπρόεδρο. Απολογούμαστε για το λάθος”, έγραψε το Politico στο τέλος του κειμένου.
 
Πλέον μένει να αποδειχθεί αν η Χάρις, η οποία είχε επιτεθεί σφοδρά στον Μπάιντεν σε debate των Δημοκρατικών για το χρίσμα, για τις πολιτικές του επιλογές και την στάση του απέναντι στον φυλετικό διαχωρισμό την δεκαετία του 70.
 
Την απάντηση θα την δώσει ο ίδιος ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός αν η ανακοίνωση γίνει 1η Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το “τεχνικό λάθος” του έγκυρου πολιτικού ιστότοπου.
 
Πηγή: news247
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23