search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:20
MENU CLOSE

Το φθινόπωρο του Νέου Κόσμου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2141
3-9-2020
05.09.2020 03:00
neoskosmos.jpg

 

Το καλοκαίρι της πανδημίας πλησιάζει στο τέλος του.

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου εγκαινιάζει το φθινόπωρο με τρεις σημαντικές παραστάσεις στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

-«Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα». Σχεδόν δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά της στο Θέατρο Τζένη Καρέζη και με τη δεύτερη χειμερινή σεζόν να έχει διακοπεί απότομα λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της Covid-19, η παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, επιστρέφει και παρουσιάζεται για μια τελευταία παράσταση την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.

Είναι επτά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Ο 15χρονος Κρίστοφερ – τον υποδύεται ο βραβευμένος Νιάρρος – στέκεται δίπλα στον σκοτωμένο σκύλο της γειτόνισσάς του, της κ. Σίαρς, που τον έχουν καρφώσει με ένα δικράνι. Η κ. Σίαρς θα καλέσει την αστυνομία και ο Κρίστοφερ για πρώτη φορά στη ζωή του θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου θα του γίνει σύσταση. Παρά την απαγόρευση του πατέρα του, ο Κρίστοφερ αποφασίζει να λύσει το μυστήριο του σκοτωμένου σκύλου, γιατί πιστεύει πως ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί. Με την ενθάρρυνση της δασκάλας του, θα καταγράψει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει σ’ ένα βιβλίο, που θα γίνει και θεατρικό έργο για τη σχολική γιορτή…

-«Mute». Ένας άνθρωπος – ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο οποίος έγραψε και το έργο – που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης… Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται· οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις.

-16 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής». 19 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. 23 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

-«Στέλλα, κοιμήσου». Για την ερμηνεία τους στην παράσταση τιμήθηκαν η Ιωάννα Κολλιοπούλου με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη και ο Γιάννης Νιάρρος με το βραβείο Δημήτρης Χορν.

Το έργο του Οικονομίδη εξελίσσεται στην πολυτελή βίλα του νεόπλουτου Έλληνα, όπου η ευμάρεια συνυπάρχει με τη χυδαιότητα και οι σχέσεις έχουν το χρώμα του χρήματος. Η ωμότητα της γλώσσας και η κυνικότητα των συμπεριφορών είναι τα όπλα της παράστασης, όπου ο θεατής αισθάνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας κωμικοτραγικής «φέτας ζωής».

-5 και 6 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. 18 και 19 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής». 25 και 26 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01