search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:40
MENU CLOSE

Πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος: Ο πρώην βασιλιάς είναι «θύμα πραξικοπήματος» της Σοφίας και των Ανακτόρων

21.09.2020 14:32
Πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος: Ο πρώην βασιλιάς είναι «θύμα πραξικοπήματος» της Σοφίας και των Ανακτόρων - Media

 

«Λάδι» προσπαθεί να βγάλει η πρώην ερωμένη του τον τέως βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Paris Match η Κορίνα Τσου Ζάιν Βίτγκενσταϊν κατηγορεί την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας για «πραξικόπημα» κατά του Χουάν Κάρλος, που ζει αυτοεξόριστος στο Αμπού Ντάμπι και τον εμφανίζει ως «θύμα» δολοπλοκίας της συζύγου του Σοφίας και του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Η 56χρονη επιχειρηματίας – ερωμένη από το 2004 μέχρι το 2009 του Χουάν Κάρλος, που αντιμετωπίζει καταγγελίες εις βάρος του για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος –υποστηρίζει ότι ο πρώην εραστής της τής είχε μιλήσει για τις ανησυχίες του ότι η Σοφία και το περιβάλλον της βιάζονταν να ανεβάσουν στον θρόνο το γιο της Φελίπε κι ότι ο Μαριάνο Ραχόι ήθελε «να τον ευνουχίσει και να αποδυναμώσει τη μοναρχία». Λέει ακόμη ότι για το σχέδιο αυτό χρειάζονταν έναν αποδιοπομπαίο τράγο από το εξωτερικό: «Το σχέδιό της λειτούργησε. Έγινα έτσι μια νέα Γουόλις Σίμπσον, που αποσταθεροποίησε τη μοναρχία και τον βασιλιά, αν και η αλήθεια είναι ότι το κακό προερχόταν από τον άμεσο περίγυρό του», υποστηρίζει η Κορίνα Λάρσεν, όπως ονομαζόταν πριν παντρευτεί τον Γερμανό Γιόχαν Κάζιμιρ Τσου Ζάιν Βίτγκενσταϊν-Ζάιν, το επώνυμο του οποίου διατηρεί παρά το διαζύγιό τους.

Στη συνέντευξή της χαρακτηρίζει ανεύθυνο και αναξιοπρεπές να εκδιωχθεί μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού ο Χουάν Κάρλος παρά την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του από την Ισπανία. «Σε μια κρίση τέτοιας έκτασης η βασιλική οικογένεια θα έπρεπε να μείνει ενωμένη», λέει. Και καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές λόγω της σχέσης της με τον Χουάν Κάρλος από τις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες και τον τότε επικεφαλής τους, Φελίζ Σανζ Ρολντάν. «Τέτοια πράγματα συμβαίνουν σε απολυταρχικά καθεστώτα, όχι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία», λέει.

Η Κορίνα Τσου Ζάιν Βίτγκενσταϊν διαψεύδει ότι ο Χουάν Κάρλος έλαβε προμήθεια 100 εκατ. δολαρίων από τον βασιλιά της Σουαδικής Αραβίας για το συμβόλαιο κατασκευής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας μεταξύ της Μέκκας και της Μεδίνας από ισπανική εταιρεία, επειδή «δεν ταιριάζουν χρονολογικά οι ημερομηνίες». Πριν από έναν μήνα η 56χρονη είχε μιλήσει στο BBC αναφορικά με τις έρευνες εις βάρος του Χουάν Κάρλος για διαφθορά περί «εκατοντάδων τραπεζικών λογαριασμών» στο εξωτερικό καθώς περί «δυνάμεων εντός των ανακτόρων», που ήθελαν να τον ωθήσουν σε παραίτηση από τον ισπανικό θρόνο.

Πηγή: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38