search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:05
MENU CLOSE

«Λίστα Πέτσα»: Πλήρωσαν τουλάχιστον 10 κανάλια με εκπομπές συνωμοσιολογίας

07.10.2020 05:56
«Λίστα Πέτσα»: Πλήρωσαν τουλάχιστον 10 κανάλια με εκπομπές συνωμοσιολογίας - Media

 

Περισσότερα από 10 περιφερειακά μέσα ενημέρωσης που ενισχύθηκαν από την κυβέρνηση για την ενημερωτική εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» αναμεταδίδουν άκρως αντιεπιστημονικά προγράμματα σχετικά με τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η «Εφημερίδα των Συντακτών». Η εφημερίδα..κάνει λόγο για απαράδεκτη προβολή συνωμοσιολογικών απόψεων από δημόσια συχνότητα, την ίδια ώρα που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την ποινική δίωξη των αρνητών της μάσκας.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η διείσδυση στα περιφερειακά μέσα του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων (ΕΟΕ), που παράγει εκπομπές συνωμοσιολογίας και αρνητών της πανδημίας του κορονοϊού, είναι πολύ μεγάλη. Απαριθμεί τουλάχιστον 10 κανάλια, τα οποία ύστερα από έρευνά της εντόπισε να συνεργάζονται με την ΕΟΕ ενώ συμμετείχαν στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». 

Πρόκειται για τα «High tv» της Αττικής (5.000 ευρώ), «Super b» της Πελοποννήσου (10.000 ευρώ), «Σύρος TV1» των Κυκλάδων (5.000 ευρώ), «Εγνατία» της Θεσσαλονίκης (5.000 ευρώ), «Τηλεόραση Αιγαίο» της Δωδεκανήσου (5.000 ευρώ), «Alert» της Αττικής (15.000 ευρώ), «Astra» Θεσσαλίας (10.000 ευρώ), «Σαμιακή Τηλεόραση» (5.000 ευρώ), «Θράκη ΝΕΤ» στην Αν. Μακεδονία-Θράκη (10.000 ευρώ) και «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» (15.000 ευρώ), αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται και στην αθλητική εφημερίδα «Sportime» (9.000 ευρώ από τη λίστα Πέτσα), που μετέδωσε ζωντανά από την ιστοσελίδα της το επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Επιστήμη και κοινωνία στον πόλεμο της πανδημίας» το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου και θεωρήθηκε από πολλούς επιστήμονες παρωδία συνεδρίου από το οποίο παρέλασαν πλήθος συνωμοσιολόγοι. Τέλος, κάνει αναφορά και στον «Focus fm», σημειώνοντας ότι «παραμένει ‘μπροστάρης’ του ενημερωτικού αγώνα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία, κατά του εμβολίου και των μέτρων προστασίας στις εκκλησίες, ενώ γενικότερα φιλοξενεί συστηματικά ‘ειδικούς’ γιατρούς με τουλάχιστον αμφιλεγόμενες απόψεις για την πανδημία».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών – zoornalistas.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:05