search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:18
MENU CLOSE

Καταδίκη της Χρυσής Αυγής: Οι επώνυμοι που στήριξαν τους δολοφόνους νεοναζί (Videos)

07.10.2020 10:35
Καταδίκη της Χρυσής Αυγής: Οι επώνυμοι που στήριξαν τους δολοφόνους νεοναζί (Videos) - Media

 

Η εντυπωσιακή και απότομη είσοδος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πολιτική σκηνή, στις αρχές της δεκαετίας το 2010, «γοήτευσε» ανά περιόδους και αρκετούς «διάσημους» αλλά και πολιτικά πρόσωπα.

Από αυτούς ορισμένοι είτε έβλεπαν και θετικά στοιχεία σε ένα «αυθόρμητο κίνημα», είτε δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να δηλώσουν ανοιχτά και δημόσια την στήριξή τους στην Χρυσή Αυγή.

Ας θυμηθούμε κάποια χαρακτηριστικές περιπτώσεις, με τον κίνδυνο να ξεχάσουμε κάποιες πιο βαρύνουσες να είναι υπαρκτός.

«Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία. Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!», δήλωνε ο δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου.

«Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα», σύμφωνα με το πρώην βουλευτή της ΝΔ, νομάρχη Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.

«Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία», τόνιζε από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής Β΄Αθήνας της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας.

«Πρέπει να βρείτε ένα τρόπο να μην σας πιάνουν στο στόμα τους», νουθετούσε τον Ηλία Κασιδιάρη ο γνωστός δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε.

Ο Κασιδιάρης είχε βγει στο ραδιόφωνο για να υποστηρίξει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα…

Οι …καλλιτέχνες

 Την προτίμησή τους στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν εκδηλώσει στο παρελθόν και διάφοροι… αστέρες του πενταγράμμου ή τουλάχιστον ότι δεν τους ενοχλεί η παρουσία της.

«Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει», δήλωνε ο γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις, Νότης Σφακιανάκης.

«Δεν με τρόμαξε που ο κόσμος ψήφισε την Χρυσή Αυγή», δήλωσε ο εθνικός σταρ Σάκης Ρουβάς.

«Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής», συμπλήρωσε ο εθνικός μας ψάλτης Πέτρος Γαϊτάνος.

«Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] όμως σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι. Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου», είχε πει από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Τους είχε μάλιστα φιλοξενήσει και σε εκπομπή του για να πουν την «δική τους αλήθεια», μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Τέλος, ας κλείσουμε με δύο ακόμη δηλώσεις για την Χρυσή Αυγή (από αρκετές ακόμα που υπάρχουν):

«Η Χρυσή Αυγή από τα 100 που θα πει μπορεί τα 10 να είναι καλά», είχε πει από την πλευρά του ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης ενώ ο Σταμάτης Γονίδης είχε πει την εξής… σοφία: «Κάθε φορά κάποιον πρέπει να κάψουν για να αποδεικνύουν ότι είναι δημοκράτες. Να λοιπόν γιατί ο λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:17