search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:59
MENU CLOSE

«Χαστούκι« στην Τουρκία από τα Αραβικά Εμιράτα: «Παράγοντας αστάθειας» η βάση της στο Κατάρ

11.10.2020 06:11
«Χαστούκι« στην Τουρκία από τα Αραβικά Εμιράτα: «Παράγοντας αστάθειας» η βάση της στο Κατάρ - Media

 

Ο στρατός της Τουρκίας στο Κατάρ είναι ένα στοιχείο αστάθειας στην περιοχή του Κόλπου, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προσθέτοντας πως έχει συμβάλει στην αρνητική πόλωση.

Τα ΗΑΕ και οι άραβες σύμμαχοι τους επιβάλλουν μποϊκοτάζ στο Κατάρ από τα μέσα του 2017 και μεταξύ των όρων, που έχουν θέσει για να τερματισθεί η διένεξη, είναι να κλείσει η Ντόχα μια τουρκική στρατιωτική βάση. Το Αμπού Ντάμπι και η Άγκυρα υποστηρίζουν επίσης αντίπαλες πλευρές στη σύγκρουση στη Λιβύη.

«Η τουρκική στρατιωτική παρουσία στον Αραβικό Κόλπο συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης», έγραψε χθες, Σάββατο, στο Twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ Ανουάρ Γκαργκάς.

«Ενισχύει την πόλωση και δεν λαμβάνει υπόψη την κυριαρχία των κρατών και τα συμφέροντα των χωρών του Κόλπου και των λαών τους», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33