search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:04
MENU CLOSE

Σε κοντέινερς από τη δομή Ζερβού, θα στεγαστούν οι σεισμοπαθείς κάτοικοι της Σάμου

03.11.2020 11:27
Σε κοντέινερς από τη δομή Ζερβού, θα στεγαστούν οι σεισμοπαθείς κάτοικοι της Σάμου - Media

 

Σε κοντέινερς που θα μεταφερθούν, για το σκοπό αυτό από τη δομή Ζερβού θα στεγαστούν προσωρινά οι κάτοικοι της Σάμου που είναι άστεγοι μετά τον μεγάλο σεισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.

Αναλυτικότερα, “με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνου Λογοθέτη, κοντέινερς από την δομή Ζερβού, μεταφέρονται για να στεγαστούν οι κάτοικοι του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτι τους, μετά την καταγραφή των ζημιών.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφεραν 20 σκηνές, 500 υπνόσακους, 1000 κουβέρτες και 265 κρεβάτια εκστρατείας στους κατοίκους της Σάμου που αναγκάστηκαν να περάσουν έξω το πρώτο βράδυ μετά το σεισμό, ενώ σε συνεννόηση με το υπουργείο, 100 σκηνές έστειλε στη Σάμο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων της Σάμου και σε συνεργασία με την περιφέρεια και τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί από το σεισμό, αντιμετωπίζουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01