search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:22
MENU CLOSE

Θεοδωρικάκος: Καμία πρόθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας για τον Μεγάλο Περίπατο

04.11.2020 09:08
Θεοδωρικάκος: Υπερήφανος για τις 15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις - Media

 

Σαφέστατο μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δρομολογήσει καμία νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, έστειλε από τη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, διακηρύσσοντας τον απόλυτο σεβασμό της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ και τη διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ και ξεκαθαρίζοντας ότι οι περαιτέρω ενέργειες συμμόρφωσης συνιστούν αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο Υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως το ΣτΕ ακύρωσε την κοινή υπουργική απόφαση για τον «Μεγάλο Περίπατο»  για λόγους που ανάγονται στην νομοθετική εξουσιοδότηση και όχι για λόγους που σχετίζονται με τη σκοπιμότητα του έργου και υπογράμμισε: «εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση για νομοθετική  πρωτοβουλία που θα καλύπτεται η σχετική πλημμέλεια. Είναι απολύτως  σεβαστή η απόφαση ΣτΕ και ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα πρέπει να κρίνει αν θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού  του προγράμματος – και σε ποιο βαθμό- τηρώντας όλους κανόνες δημόσιου λογιστικού». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18