search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:10
MENU CLOSE

Φρίκη στην Ιαπωνία: 164 σκύλοι βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι σε σπίτι-αχούρι – Ήταν σκελετωμένα και γεμάτα παράσιτα (Photos/Video)

05.11.2020 10:36
Φρίκη στην Ιαπωνία: 164 σκύλοι βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι σε σπίτι-αχούρι - Ήταν σκελετωμένα και γεμάτα παράσιτα (Photos/Video)  - Media

 

Μια φρικτή εικόνα αντίκρισαν αξιωματούχοι υγείας στην ιαπωνική πόλη Ιζούμο, στα δυτικά της χώρας, όταν άνοιξαν την πόρτα ενός μικρού και άθλιου σπιτιού, επιφάνειας μόλις 30 τετραγωνικών μέτρων. Δεκάδες σκυλιά, συνολικά 164, βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση, γεμάτα παράσιτα, το ένα πάνω στο άλλο, στοιβαγμένα σε ράφια, πάνω και κάτω από τραπέζια, υποσιτισμένα, σχεδόν σκελετωμένα, από την έλλειψη επαρκούς τροφής.

Όπως σημείωσαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, επρόκειτο για μια από τις χειρότερες περιπτώσεις συσσώρευσης ζώων στη χώρα.

The discovery is one of the country's worst cases of animal hoarding. An animal rights group said the floor of the home was 'filled with dogs'

Η ανακάλυψη έγινε στα μέσα Οκτωβρίου μετά από καταγγελίες των γειτόνων, σύμφωνα με τον Kunihisa Sagami, επικεφαλής της ομάδας για τα δικαιώματα των ζώων Dobutsu Kikin.

The people living in the house said they could not afford to spay and neuter the dogs, so more kept being born

Παρά τις περιορισμένες συνθήκες διαβίωσης και την κακομεταχείριση, τα ζώα φαινόταν φιλικά, σηκώνοντας τα πόδια τους στους υπαλλήλους υγείας και αφήνοντάς τους να τα χαϊδέψουν.

 

«Όλο το πάτωμα ήταν γεμάτο με σκύλους και όλος ο χώρος του δαπέδου που μπορούσες να δεις ήταν καλυμμένος με κόπρανα», είπε ο Sagami.

Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας επισκέφτηκαν για πρώτη φορά το σπίτι πριν από επτά χρόνια αφού υπήρξαν καταγγελίες και παράπονα από γείτονες σχετικά με το θόρυβο και την δυσωσμία, αλλά ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να αφήσει τους υπαλλήλους να ερευνήσουν το σπίτι του εκείνη την εποχή.

Ο Sagami είπε ότι η οικογένεια συμφώνησε να εγκαταλείψει τα σκυλιά και η ομάδα του θα έψαχνε για ανάδοχα σπίτια μετά από ιατρική περίθαλψη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:10