search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:00
MENU CLOSE

Μάκης Παπαδόπουλος (ΚΚΕ): Δεν υπάρχει «χρυσή τομή» – Ή το κεφάλαιο θα πληρώσει ή οι εργαζόμενοι

07.11.2020 12:30
Μάκης Παπαδόπουλος (ΚΚΕ): Δεν υπάρχει «χρυσή τομή» - Ή το κεφάλαιο θα πληρώσει ή οι εργαζόμενοι - Media

 

Την ανάγκη «να βγει ορμητικά ένα κύμα λαϊκής αντεπίθεσης που θα πει “φτάνει πια” σε αυτήν την αδιέξοδη πορεία, θα οργανώσει τη αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο που είναι η θυσία των αναγκών μας στον βωμό του μεγάλου κεφαλαίου», τόνισε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος, σε σημερινή παρέμβασή του στην ΕΡΤ1.

Όπως ανέφερε, «πρέπει να ηττηθεί η πολιτική που θυσιάζει συνεχώς το σύνολο των λαϊκών αναγκών για να μείνει στο απυρόβλητο η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι οι διαθέσιμοι πόροι θα δοθούν για να διασφαλιστεί ακόμα περισσότερο η κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα στον χώρο της Υγείας ή θα δοθούν για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας;» και πρόσθεσε: «Εδώ δεν υπάρχει “χρυσή τομή”, κάποιος θα “πληρώσει τη νύφη” ή το κεφάλαιο ή οι εργαζόμενοι».

«Αντίστοιχα, όταν η κυβέρνηση εισηγείται lockdown και δεν προτείνει μείωση του εργάσιμου χρόνου αλλά αντίθετα προτείνει 10ωρα και 12ωρα, είναι φανερό ποιος θα “πληρώσει τη νύφη”. Αντίστοιχα, όταν διασφαλίζει φορολογία στους μεγάλους ομίλους λιγότερο από το 5% των ετήσιων φορολογικών εσόδων είναι φυσικό να λέει οτι δεν έχω ούτε ένα ευρώ να δώσω σε 700.000 ανέργους και να αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος των ανέργων. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, οι οποίες ωφελούν όλους», τόνισε.

Σύμφωνα με το μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «η λογική της “χρυσής τομής”, που μπορεί να τους ωφελεί όλους, δεν υπάρχει και ο κοινός υπουργός που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για να εφαρμόσει την πολιτική τού αδιεξόδου που μας έφερε ως εδώ και που αν συνεχίσουμε σε αυτόν τον καταστροφικό δρόμο θα μετράμε τη μια απώλεια μετά την άλλη».

Ως προς την πρόταση του ΚΚΕ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση, επεσήμανε ότι αυτή αφορά «πραγματική επίταξη για να εξοικονομηθούν πόροι που θα πάνε στο δημόσιο σύστημα Υγείας».

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι εκτός από τον κορονοϊό υπάρχουν και άλλες πολύ σοβαρές ασθένειες και υπάρχει αδυναμία του δημοσίου συστήματος Υγείας να αντιμετωπίζει καρκίνους, καρδιοπάθειες, υπενθύμισε ότι σημειώνεται αναβολή επισκέψεων και χειρουργείων και πρόσθεσε ότι λόγω φτώχειας και ανεργίας προκύπτουν προβλήματα στην αντιμετώπιση ζητημάτων υγείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42