search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Η Ουάσινγκτον καταδικάζει τις επιθέσεις των δυνάμεων του Τιγκράι εναντίον της Ερυθραίας

15.11.2020 19:23
Η Ουάσινγκτον καταδικάζει τις επιθέσεις των δυνάμεων του Τιγκράι εναντίον της Ερυθραίας - Media

 

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αφρική καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις εναντίον της Ερυθραίας από τις δυνάμεις της επαρχίας Τιγκράι, της γειτονικής Αιθιοπίας.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν κατηγορηματικά τις αδικαιολόγητες επιθέσεων των TPLF (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι) εναντίον της Ερυθραίας και τις προσπάθειες για διεθνοποίηση της σύγκρουσης στο Τιγκράι», ανέφερε στο Twitter ο Τίμπορ Νάγκι. «Εξακολουθούμε να προτρέπουμε για την ανάληψη δράσης για την προστασία των πολιτών, την αποκλιμάκωση της έντασης και την αποκατάσταση της ειρήνης», πρόσθεσε ο Νάγκι, ο οποίος είναι αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα Αφρικής.

Νωρίτερα σήμερα, ο ηγέτης της επαρχίας Τιγκράι επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του εκτόξευσαν ρουκέτες στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ερυθραίας. Το γεγονός αυτό εγείρει φόβους για εξάπλωση του πολέμου στο Κέρας της Αφρικής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:49