search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:54
MENU CLOSE

Το οικονομικό του επιτελείο παρουσίασε ο Μπάιντεν – «Ένα στιβαρό σχέδιο στήριξης της οικονομίας»

01.12.2020 20:49
Διεθνή φόρο στους ψηφιακούς γίγαντες ετοιμάζει η Γέλεν - Media

 

Ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε σήμερα το Κογκρέσο να εγκρίνει χωρίς καθυστέρηση ένα «στιβαρό» σχέδιο βοήθειας της αμερικανικής οικονομίας, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία Covid-19.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο του από το Γουίλμιγκτον στο Ντέλαγουερ, υπογράμμισε επίσης πως το μήνυμά του «προς όλους όσοι δίνουν μάχη αυτή τη στιγμή είναι το ακόλουθο: η βοήθεια φθάνει».

Ο Μπάιντεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση με νάρθηκα ποδοκνημικής ακινητοποίησης τύπου «μπότα», για πρώτη φορά μετά το ατύχημα που είχε το Σάββατο από το οποίο προκλήθηκε ρωγμώδες κάταγμα στο πόδι του.

Η Τζάνετ Γέλεν, η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια «ιστορική κρίση» από την πανδημία και την επακόλουθη οικονομική κατάρρευση.

«Είναι μια αμερικανική τραγωδία και είναι αναγκαίο να ενεργήσουμε κατεπειγόντως. Η αδράνεια θα δημιουργήσει μια αυτοτροφοδοτούμενη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, προκαλώντας μεγαλύτερη καταστροφή», τόνισε.

Η Γέλεν έκανε αυτές τις δηλώσεις στην εκδήλωση κατά την οποία ο Μπάιντεν παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής του, καθώς προετοιμάζεται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

Η πρώην επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας τόνισε ότι η πανδημία έχει επηρεάσει, δυσανάλογα, τους πιο άπορους ανθρώπους και για αυτό είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα. Είπε επίσης ότι είναι βασικό να διασφαλιστεί ότι η οικονομική ανάκαμψη θα αφορά τους πάντες.

Τόσο η Γέλεν όσο και οι άλλοι οικονομικοί σύμβουλοι του Μπάιντεν εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα κίνητρα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση για να μεγιστοποιήσει την απασχόληση, να περιορίσει τις οικονομικές ανισότητες και να βοηθήσει τις γυναίκες και τις μειονότητες που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την οικονομική κρίση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:54