search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:56
MENU CLOSE

Γερμανία: Ραγίζουν καρδιές οι συγγενείς του Έλληνα γιατρού που πέθανε αγκαλιά με την κόρη του – «Βιργινία κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου»

03.12.2020 10:32
Γερμανία: Ραγίζουν καρδιές οι συγγενείς του Έλληνα γιατρού που πέθανε αγκαλιά με την κόρη του - «Βιργινία κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου» - Media

 

Ραγίζει καρδιές η αποχαιρετιστήρια επιστολή των συγγενών του Έλληνα οδοντιάτρου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας, κρατώντας στην αγκαλιά του την μόλις εννέα εβδομάδων κορούλα του, όταν τζιπ έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος.

Μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά, ο 51χρονος Γερμανός οδηγός, υπό την επήρεια αλκοόλ, αφαίρεσε πέντε ζωές, τραυματίζοντας άλλους 18 ανθρώπους, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ανάμεσα στα θύματα, ο 45χρονος οδοντίατρος Γιώργος Κομπιλίδης και η κορούλα του Βιργινία. Η σύζυγος και ο γιος τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν ήδη εξιτήριο.

Στο σημείο όπου πατέρας και κόρη άφησαν την τελευταία τους πνοή,  οι συγγενείς της οικογένειας άφησαν ένα συγκινητικό γράμμα στα ελληνικά για να τους αποχαιρετήσουν: 

«Βιργινία μου κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου αγκαλιά να σε προσέχει εκεί ψηλά. Φυλαγε την μανούλα σου και τον αδερφούλι σου σαν άγγελος που έγινες»αναφέρεται στο συγκινητικό μήνυμα. 

Λίγο πιο δίπλα, την τελευταία τους πνοή άφησαν η 52χρονη δασκάλα Αριάν Τ, μία 25χρονη φοιτήτρια και μια 73χρονη συνταξιούχος.

Μία μέρα μετά την τραγωδία, ο δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Μπέρντ Β με τον εισαγγελέα να ανακοινώνει ότι έπεσε σκοπίμως με το αυτοκίνητό μου πάνω σε αθώους περαστικούς στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του, ο δράστης ήταν ηλεκτρολόγος, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε μείνει άνεργος.

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες

«Είδα ένα αυτοκίνητο να τρέχει με ταχύτητα. Μια γυναίκα στεκόταν μπροστά κι έκλαιγε πολύ» δηλώνει ο 16χρονος μαθητής Ντεζίρε Μπάουερ, ενώ ένα βίντεο από την κάμερα παρακολούθησης του εστιατορίου «Frittenwelt» καταγράφει τις κινήσεις των πελατών.

«Ξαφνικά ακούγεται ένας θόρυβος. Οι άνθρωποι κοιτούν ο ένας τον άλλο, παγώνουν: Ένα ασημένιο Land Rover πέφτει πάνω στο πλήθος που περπατάει στον πεζόδρομο της πόλης Tρίερ. Το βίντεο δείχνει τον 34χρονο υπάλληλο Aλί Γιόκαρ να πηδάει πάνω από τον πάγκο για να βοηθήσει τους τραυματίες. 

Άκουσα ένα αυτοκίνητο, να τρέχει με ταχύτητα», λέει στην «BILD». «Σκέφτηκα ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση». Είδε έναν άνθρωπο στο έδαφος. «Κατάλαβα αμέσως ότι είναι νεκρός. Έβαλα το σακάκι μου στο πρόσωπό μου, ώστε να μην χρειάζεται να το βλέπουν άλλοι».

Ο πωλητής συνέχισε να περπατάει προς την πλατεία της χριστουγεννιάτικης αγοράς, όπου είδε τον οδοντίατρο ξαπλωμένο στο πάτωμα. Ο Γιώργος προφανώς είχε κάνει διάλειμμά από τη δουλειά του για να φάει με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.

«Μια γυναίκα μου είπε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Του έκανα μαλάξεις στο στήθος. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο, ο γιατρός μου είπε ότι ήταν νεκρός. Και το μωρό», λέει ο Αλί Γιοκάρ.

Βουβός θρήνος στο σημείο της τραγωδίας

Από χθες, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων αφήνουν λουλούδια στο σημείο, ενώ όλες οι καμπάνες θα ηχήσουν πένθιμα στην πόλη Τρίερ στις 1:46 μ.μ. (ώρα Γερμανίας), την ώρα που σημειώθηκε η ανείπωτη αυτή τραγωδία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:56