search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:23
MENU CLOSE

Κίνα: Στους δρόμους κυκλοφορούν τα πρώτα ρομποταξί (Video)

04.12.2020 06:26
Κίνα: Στους δρόμους κυκλοφορούν τα πρώτα ρομποταξί (Video) - Media

 

H επιστήμη και η τεχνολογία δεν έχουν όρια. Ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Shenzhen τα πρώτα ρομποταξί, που εξυπηρετούν Κινέζους πολίτες χωρίς την παρουσία οδηγού.

Η οδική μετακίνηση χωρίς την παρουσία οδηγού αποτελεί παγκόσμια τεχνολογική πρόκληση εδώ και χρόνια, πολλώ δε σε υπερσύγχρονες και ανεπτυγμένες οικονομικά και τεχνολογικά πόλεις.

Στη Shenzhen της Κίνας έκαναν πραγματικότητα τον στόχο που είχαν θέσει φέρνοντας στους δρόμους της πόλης τα πρώτα ρομποταξί, έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες χωρίς την παρουσία οδηγού.

Όπως αναφέρει το news247, πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα με την υπογραφή της Autox, μια εταιρία ανάπτυξης hardware και software της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων που την ενσωματώνει σε αυτοκίνητα προσφέροντας αυτόνομη οδήγηση.

Η AutoX κυκλοφόρησε ένα βίντεο από το μίνι βαν (ένα Fiat Chrysler Pacifica), το οποίο μεταφέρει πελάτες σε συνθήκες απόλυτης αυτονομίας, χωρίς οδηγό. Θα δείτε το τιμόνι να περιστρέφεται μόνο του, το όχημα να προσπερνά φορτηγά, να δίνει προτεραιότητα σε πεζούς και τους επιβάτες να απολαμβάνουν περιχαρείς την διαφορετική αυτή κούρσα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:22