search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:21
MENU CLOSE

Το «Νόμπελ του Μανώλη Καρέλη»: Μια διαδικτυακή σειρά για την πανδημία, τον εγκλεισμό και την κοινωνική απόσταση

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2155
10-12-2020
13.12.2020 04:00
kareli.jpg

 

Η νέα διαδικτυακή σειρά «Νόμπελ του Μανώλη Καρέλη» πραγματεύεται τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας, προσεγγίζοντας τον εγκλεισμό και την κοινωνική απόσταση με ρεαλισμό, σασπένς, σαρκασμό αλλά και χιούμορ.

Πρόκειται για μια συνεργασία της Life After Death Theatre Company και της ORKI, οι οποίες, απόλυτα προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες και τα μέτρα προστασίας, στρέφονται στο διαδίκτυο, δημιουργώντας μια σειρά για την πανδημία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τη βιώνουμε και την αντιμετωπίζουμε. Μια νέα καλλιτεχνική παραγωγή, η οποία γυρίστηκε, φυσικά, με τους απαραίτητους περιορισμούς, χρησιμοποιώντας όλα τα προσφερόμενα μέσα για τα εξ αποστάσεως γυρίσματα.

Υπόθεση

Την εποχή της πανδημίας κι ενώ ο εγκλεισμός και η κοινωνική απόσταση αποτελούν τη νέα καθημερινότητα για όλους, ο Μανώλης Καρέλης καταφέρνει να μείνει στο σπίτι του για 722 μέρες συνεχόμενα. Έπειτα από ανάλυση του υλικού από τις διαδικτυακές συνομιλίες του με την ψηφιακή υπηρεσία «Covid 19 Support», το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης δημοσιεύει, το 2035, τη σχετική μελέτη. Σταδιακά, ο Μανώλης Καρέλης αποκτά με τη δράση του αμέτρητους υποστηρικτές, ενώ μετά την ομιλία του στον ΟΗΕ, ο πλανήτης ολόκληρος βιώνει μια πρωτόγνωρη ανάγκη για αλληλεγγύη, ελευθερία και οικολογική συνείδηση. Η μεγάλη του αυτή συμβολή και αποδοχή έχει ως αποτέλεσμα να προταθεί για Νόμπελ Ειρήνης. Ωστόσο, ο Μανώλης Καρέλης έχει να διανύσει ακόμα μια μακρά απόσταση μέχρι εκεί, ενώ δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα κάνουν τα πάντα με σκοπό να την ανατρέψουν.

Πρόκειται για μια σειρά η οποία είναι βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο της Χριστίνας Σαμπανίκου «Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», που κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική – σειρά Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο.

Ανέβηκε στη σκηνή για πρώτη φορά τον Μάιο του 2015 στο θέατρο Victoria με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ομώνυμο ρόλο και τη Βίκυ Αδάμου στη σκηνοθεσία.

Τη θεατρική περίοδο 2015-16, παρουσιάστηκε στο Vault με τον Στέφανο Κοσμίδη, ενώ το 2016-17 την είδαμε στον Κινητήρα ως τη μόνη φιλοξενούμενη θεατρική παράσταση. Επιπλέον, παρουσιάστηκε στην Πάτρα (Επίκεντρο +), όπως επίσης και στο Ρέθυμνο, στο θεατρικό φεστιβάλ Αντίβαρο. Τέλος, ταξίδεψε στην Κύπρο από την ομάδα «Παράσιτα» του Φώτη Γεωργίδη, σε σκηνοθεσία του ιδίου.

Συντελεστές:

Ιδέα – σκηνοθεσία διαδικτυακής μεταφοράς: Στέφανος Κοσμίδης
Κείμενα: Χριστίνα Σαμπανίκου
Φωτογραφία – Μιξάζ ήχου: Σπύρος Περδίου
Drone: Πέτρος Κιοσσές
Υπότιτλοι στα αγγλικά: Mελίνα Λασκαρίδου
Παίζουν: Στέφανος Κοσμίδης, Χριστίνα Σαμπανίκου, Σωτήρης Δούβρης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Bίκυ Αδάμου, Δημήτρης Καρατζιάς, Σπύρος Περδίου και guests-έκπληξη που εμφανίζονται ανάλογα με την πλοκή.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα επεισόδια της σειράς στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/channel/UC5p0zK0hkLipWlAxhCzxzEA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:21