search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:10
MENU CLOSE

Πειραιάς: Παρέμβαση πολιτών που αντιδρούν στα σχέδια της Cosco για το λιμάνι (Photos)

31.12.2020 14:11
Πειραιάς: Παρέμβαση πολιτών που αντιδρούν στα σχέδια της Cosco για το λιμάνι (Photos) - Media

 

Μέλη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας SOS Πειραιάς και της ΠΕΝΕΝ πραγματοποίησαν από κοινού την Τετάρτη 30/12 ενημερωτική καμπάνια σε κεντρικά σημεία του Πειραιά (Ηλεκτρικός σταθμός, Αγορά, εμπορικό κέντρο της πόλης) αντιδρώντας στα σχέδια της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, σκοπός της παρέμβασης ήταν «να αναδείξουν τα καταστροφικά σχέδια της κινέζικης πολυεθνικής η οποία, μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταστρώσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο υπονομεύει τα εργατικά δικαιώματα στο λιμάνι, καταστρέφει το θαλάσσιο οικοσύστημα, καταπατεί νόμους και δικαστικές αποφάσεις με τις πλάτες της κυβέρνησης, της περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά εκκινώντας το τερατώδες έργο της από την δημιουργία προβλήτας στην Πειραϊκή».

«Έξω η Cosco από τον Πειραιά»

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στους δρόμους του Πειραιά από την οργανωμένη και συγκροτημένη αυτή διαμαρτυρία ήταν έξω η Cosco από τον Πειραιά, όχι στο Master Plan, όχι προβλήτα στην Πειραϊκή, μακριά από την πόλη οι ρυπογόνες επιχειρήσεις Oil One και τα καζάνια στο Πέραμα, μπροστά τα εργατικά δικαιώματα, δημόσιο λιμάνι στην υπηρεσία του λαού και των συμφερόντων του.

Στην διάρκεια της εξόρμησης μοιράστηκε έντυπο υλικό της SOS Πειραιάς, αναπτύχθηκε διάλογος με πολίτες του Πειραιά και τονίστηκε η σημασία μιας μαζικής αγωνιστικής και λαϊκής αντίστασης στους σχεδιασμούς Cosco – κυβέρνησης και των άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων που βάζουν υπεράνω όλων τα κέρδη τους και καταστρέφουν το περιβάλλον, την υγεία και την ζωή των Πειραιωτών σε όλο το θαλάσσιο παράκτιο μέτωπο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50