search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:50
MENU CLOSE

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Μετά από 2,5 μήνες lockdown, χθες είδαμε ουσιώδη μείωση

10.01.2021 10:59
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Μετά από 2,5 μήνες lockdown, χθες είδαμε ουσιώδη μείωση - Media

 

Για τις νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν από Δευτέρα με το άνοιγμα των σχολείων, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «από τη στιγμή που από Δευτέρα θα μετακινούνται ένα εκατομμύριο άνθρωποι, δεν θα είμαστε σε σκληρό lockdown».

«Να μην νομίσουμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και τώρα πλέον τρέχουμε ανέμελα, διότι έχουμε και υψηλό αριθμό ανθρώπων που ανιχνεύονται θετικοί και υψηλό αριθμό ανθρώπων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην εντατική», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, ο οποίος επεσήμανε ότι «για πρώτη φορά χθες, μετά από 2,5 μήνες lockdown είδαμε ουσιώδη μείωση».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ιό που έχει μία μετάλλαξη και έχουμε μπροστά μας τους δύο πιο δύσκολους μήνες του χειμώνα για τις ιώσεις», ξεκαθάρισε ο κ. Εξαδάκτυλος και ανέφερε ότι «κάνουμε ένα βήμα τη Δευτέρα, αλλά να μην εκληφθεί ότι δεν έχουμε πλέον κίνδυνο, γιατί ακόμα χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή», ενώ όπως είπε σχετικά με τη μετάλλαξη, «και εδώ υπάρχει το νέο στέλεχος, πολύ περιορισμένο και αυστηρά επιτηρούμενο». 

Επιπλέον, εξέφρασε και την επιφυλακτικότητά του, σχετικά με την έναρξη της μετακίνησης τόσων πολλών ανθρώπων από Δευτέρα, καθώς όπως είπε «έχουμε δει τους ανθρώπους που είναι διασωληνωμένοι, από τους 95 της 26ης Οκτωβρίου να φτάνουν τους 610 σε ένα μήνα μέσα και να χρειάζονται ένα μήνα για να μειωθούν κατά 20%» και συμπλήρωσε: «Αν έχουμε μία αύξηση από τα σημερινά επίπεδα, θα φτάσουμε στο σημείο να μη μπορεί να αντιμετωπιστεί. Επειδή η κοινωνία είναι πολύ κουρασμένη, αν εκλάβει το άνοιγμα ως σύνθημα απελευθέρωσης, θα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Θα χρειαστούμε πάρα πολύ καιρό για να συνέλθουμε. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να μη νιώσουμε ότι έχει τελειώσει το πρόβλημα».

Τέλος, όσον αφορά τις γιορτές και τα Ρεβεγιόν, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι «τα Χριστούγεννα αποτυπώνονται από σήμερα μέχρι και την επόμενη εβδομάδα».

«Έχω την αίσθηση ότι τα Χριστούγεννα δεν έγιναν ακρότητες, αλλά για να δούμε τα αποτελέσματα αποτυπωμένα, θέλουμε δύο με τρεις εβδομάδες», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47