search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:47
MENU CLOSE

Όπου φύγει-φύγει: Εκτός Ουάσινγκτον ο Τραμπ την ημέρα της ορκωμοσίας Μπάιντεν

15.01.2021 16:53
Κράτησε και μια παράδοση: Ο Τραμπ άφησε επιστολή στον Μπάιντεν - Media
 
Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στις ΗΠΑ, όσον αφορά στην επικείμενη ανάληψη της εξουσίας από τον νικητή των εκλογών Τζο Μπάιντεν και την ομάδα του, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή με εσωτερική πληροφόρηση, ο Τραμπ φέρεται να σχεδιάζει να φύγει από την Ουάσιγκτον το πρωί της ημέρας της ορκωμοσίας, στις 20 Ιανουαρίου, έπειτα από σκέψεις για αποχώρηση στις 19 Ιανουαρίου.
 

Θα πάει στη Φλόριντα

Ο Τραμπ, που έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά του να μην παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη βάση Άντριους, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται σταθμευμένο το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, σύμφωνα με την πηγή.
 
Εν συνεχεία, θα μεταβεί αεροπορικώς στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, για την επόμενη ημέρα της προεδρικής θητείας του στο κλαμπ του, στο Μαρ-α-Λάγκο, ανέφερε η πηγή, επιβεβαιώνοντας ότι ο Τραμπ αρνείται ακόμα και σήμερα να αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές.
 

«Χαστούκι» από το Πεντάγωνο

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι εκτός από τον Τραμπ που κάνει κουρέλι την παράδοση και το πρωτόκολλο, το Πεντάγωνο τον πληρώνει με το ίδιο νόμισμα, σπάζοντας παράδοση χρόνων, καθώς δεν πρόκειται να οργανώσει προς τιμήν του αποχαιρετιστήρια τελετή, όπως συμβαίνει για όλους τους απερχόμενους προέδρους των ΗΠΑ.
 
Αντιθέτως, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα απευθύνει ομιλία σε στρατιωτικούς χωρίς καμία άλλη τελετή για τον πρόεδρο, ο οποίος, βάσει του Συντάγματος, είναι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Σημειώνεται ότι η τελευταία εμφάνιση του Τραμπ ενώπιον στρατιωτικών ήταν στις 12 Δεκεμβρίου στο Ουέστ Πόιντ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:44