search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:53
MENU CLOSE

Κιμαδόπιτα με λαχανικά

31.01.2021 11:01
kimadopita_main.jpg

Υλικά

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μελιτζάνα μεγάλη κομμένη σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη κομμένη σε καρέ

2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το σοτάρισμα του κιμά + λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων

1 πακέτο φύλλα κρούστας

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Κρέμα για την περίχυση

1 φλιτζάνι γάλα πλήρες

2 αβγά

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τη μελιτζάνα (αφού την έχετε αλατίσει και ξεπικρίσει) με το 1/3 του ελαιόλαδου μέχρι να μαλακώσει.

Όταν είναι έτοιμη τη βάζετε σε απορροφητικό χαρτί, προσθέτετε λίγο ακόμη λάδι και ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον κιμά. Μαγειρεύετε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτετε τη σοταρισμένη μελιτζάνα, την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξυλάκι κανέλας και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του. Αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλας και προσθέτετε το μαϊντανό. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.

Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα προσεκτικά ένα-ένα με ελαιόλαδο. Αφήνετε τα φύλλα να εξέχουν από το ταψί. Αδειάζετε μέσα το μίγμα του κιμά και γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, αλείφοντας και τις άκρες τους με λάδι. Σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα και με την ίδια διαδικασία και κόβετε με ένα μαχαιράκι αυτά που εξέχουν. Χαράζετε βαθιά την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 περίπου λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το ελαιόλαδο. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την περιχύνετε με το μίγμα των αβγών και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:51