search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:44
MENU CLOSE

Κίνα: Κατέσχεσαν 3000 εμβόλια που περιείχαν …αλατόνερο

02.02.2021 08:30
Κίνα: Κατέσχεσαν 3000 εμβόλια που περιείχαν …αλατόνερο - Media

Tα εμβόλια περιείχαν αλατόνερο. Δυστυχώς την εποχή της πανδημίας και της μεγάλης αγωνίας της ανθρωπότητας για την καταπολέμηση αυτής της μικροσκοπικής απειλής, του κορωνοϊού, ορισμένοι επιτήδειοι αποφάσισαν να πουλήσουν …αλατόνερο αντί για ελπίδα. Και όλα αυτά στη χώρα απ΄όπου ξεκίνησε η καταστροφή: Στην Κίνα.

Η κινέζικη αστυνομία εξάρθρωσε ένα δίκτυο διακίνησης ψεύτικων εμβολίων κατά της Covid-19, και συνέλαβε περισσότερους από 80 ανθρώπους ενώ κατέσχεσε περισσότερες από 3.000 δόσεις που περιείχαν …αλατόνερο, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Όπως έγραψε η αγγλόφωνη εφημερίδα Global Times, οι διακινητές «σκόπευαν να πουλήσουν τα εμβόλιά τους και στο εξωτερικό».

Το δίκτυο δρούσε από τον Σεπτέμβριο στο Πεκίνο και σε δύο άλλες επαρχίες στην ανατολική Κίνα, την Σαντόνγκ και τη Ζιανγκσού, διευκρίνισε το πρακτορείο Xinhua.

Οι αστυνομικοί «κατέστρεψαν τα εργαστήρια παρασκευής συνέλαβαν περισσότερους από 80 υπόπτους και κατέσχεσαν περισσότερα από 3.000 ψεύτικα εμβόλια κατά της covid-19», πρόσθεσε το Xinhua.

Το κινεζικό πρακτορείο δεν διευκρίνισε πόσα από τα ψεύτικα εμβόλια έχουν ήδη πωληθεί ή χορηγηθεί, αλλά ούτε τα ποσά που είχαν κερδίσει οι διακινητές, επισημαίνοντας απλώς ότι αυτά είχαν πωληθεί «σε υψηλές τιμές».

Σύμφωνα με την Global Times, τα ψεύτικα εμβόλια δεν ήταν βλαβερά και δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ αυτών που τα έλαβαν, αν και βέβαια «οι εμβολιασθέντες» δεν προστατεύθηκαν από την covid-19.

Η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός στο τέλος του 2019, έχει επενδύσει πολλά χρήματα και ενέργεια στην παραγωγή εμβολίων, υποσχόμενη ένα «παγκόσμιο δημόσιο αγαθό».

Προς το παρόν μόνο ένα κινεζικό εμβόλιο, το οποίο έχει αναπτύξει το εργαστήριο Sinopharm, έλαβε έγκριση από τις υγειονομικές αρχές στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ωστόσο το Πεκίνο ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι να εμβολιάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ανήκαν σε «ευάλωτες» ομάδες, κυρίως διπλωμάτες και φοιτητές που θα αναχωρούσαν για το εξωτερικό.

Καθώς πλησιάζει το κινεζικό Νέο Έτος (στις 12 Φεβρουαρίου), όταν κατά παράδοση εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται προς τον τόπο καταγωγής τους, οι αρχές έχουν ξεκινήσει μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού.

Ως τις 26 Ιανουαρίου είχαν χορηγηθεί σχεδόν 23 εκατομμύρια δόσεις στη χώρα του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:43