search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:40
MENU CLOSE

Εκδίδεται στην Ελλάδα η πρώην δικαστής Αντωνία Ηλία

17.12.2012 16:59
Εκδίδεται στην Ελλάδα η πρώην δικαστής Αντωνία Ηλία - Media

«Ναι» είπε η βρετανική Δικαιοσύνη στο αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση στην Ελλάδα της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία για την υπόθεση των παραδικαστικών κυκλωμάτων.

«Ναι» είπε η βρετανική Δικαιοσύνη στο αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση στην Ελλάδα της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία για την υπόθεση των παραδικαστικών κυκλωμάτων.
 
Το τοπικό δικαστήριο της περιοχής Γουέστμινστερ του Λονδίνου έκανε δεκτό το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση στην Ελλάδα της πρώην ανακρίτριας Αντωνία Ηλία, εναντίον της οποίας είχαν εκδοθεί πέντε εντάλματα για τη σύλληψή της, η οποία έγινε τον περασμένο Μάιο στο Μπράιτον, όπου δίδασκε αγγλικά σε κολέγιο..
 
Τον Ιούλιο του 2005 και ενώ είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της, διέφυγε εκτός Ελλάδας. Συνελήφθη, έξι χρόνια αργότερα στο Λονδίνο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.
 
Η Αντωνία Ηλία είχε αρνηθεί την έκδοσή της στην Ελλάδα υποστηρίζοντας πως δέχεται απειλές κατά της ζωής της.
 
Σημειώνεται ωστόσο πως ένα από τα δυο σοβαρότερα κακουργήματα που αντιμετωπίζει, αυτό της απάτης, να έχει πλέον υποπέσει σε παραγραφή, καθώς έχει μετατραπεί από κακούργημα σε πλημμέλημα μετά την ψήφιση του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, που είχε καταρτίσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
 
Το μόνο «βαρύ» αδίκημα που αντιμετωπίζει είναι αυτό του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το οποίο δεν έχει ακόμη παραγραφεί.
 
Η ίδια αρνείται όσα της καταλογίζουν και αποδίδει την εμπλοκή της στην όλη υπόθεση και σε πολιτικές σκοπιμότητες της εποχής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:39