search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 14:31
MENU CLOSE

Στέφανος Κασσελάκης: Η περιοδεία στον Πειραιά, το τραγούδι – σύμβολο για τις γυναικοκτονίες, ο καφές με τον Μώραλη και οι… Onirama (Photos/Videos)

23.05.2024 20:55
KASSELAKHS_PEIRAIAS
Eurokinissi

Στον Πειραιά βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης όπου τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου.

Ιδιαίτερη ήταν στιγμή, όταν καλλιτέχνιδα στον Πειραιά ερμήνευσε το τραγούδι σύμβολο κατά των γυναικοκτονιών, «Τραγουδάμε Δίχως Φόβο» (Cancion Sin Miedo) που συνέθεσε η Μεξικανή Vivir Quintana. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο κόσμος καταχειροκρότησαν τους μουσικούς.

Η περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου και Σωτήρος Διός, με τον ίδιο να περιοδεύει στους εμπορικούς δρόμους, ακούγοντας τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, ενώ δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με μικρούς και μεγάλους που συγκεντρώθηκαν για να τον χαιρετήσουν.

«Τραγουδάμε Δίχως Φόβο»: Το τραγούδι για τις γυναικοκτονίες

Συνθέτρια του τραγουδιού είναι η Μεξικανή Vivir Quintana το οποίο τραγούδησε και βιντεοσκόπησε μαζί με μητέρες από την Οαχάκα του Μεξικού, των οποίων οι κόρες έπεσαν θύματα γυναικοκτονιών.

Το «Τραγουδάμε Δίχως Φόβο» πέρασε τα σύνορα του Μεξικού και αποδόθηκε σε όλες τις γλώσσες για να εκφράσει την οργή των γυναικών αλλά και κάθε νοήμονος πολίτη. Στην Ελλάδα οι τραγικές γυναικοκτονίες που έχουν σημαδέψει το πανελλήνιο έγιναν αφορμή για να αποδοθεί και στην ελληνική γλώσσα. Μάλιστα, το 2022 με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, έγινε ένα βίντεο όπου το τραγουδάνε, με πρωτοβουλία της Ανοιχτής Ορχήστρας, γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μαζί του στον Πειραία ήταν και ο σύζυγός του Τάιλερ Μάκμπεβ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του συνάντησε και τον Γιάννη Μώραλη. Συζήτησαν αρκετή ώρα σε καφέ της περιοχής.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε σε συναυλία των Onirama όπου πλήθος νέων έσπευσε να φωτογραφηθεί μαζί του.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Σκέψεις για ταξίδι στη Ραμάλα την Κυριακή και Δευτέρα

Κουτσούμπας: Τρολάρει τη ΔΑΠ με… παρθενική εμφάνιση στο TikTok – «Καλά από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;» (Video)

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τα Τέμπη – Ποιους υπουργούς αφορά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 14:30