search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:14
MENU CLOSE

Νίκη Αναστασιάδη στην Κύπρο, στις 24 Φεβρουαρίου ο δεύτερος γύρος

17.02.2013 18:40
Νίκη Αναστασιάδη στην Κύπρο, στις 24 Φεβρουαρίου ο δεύτερος γύρος - Media

Επικράτηση του Νίκου Αναστασιάδη δείχνουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, ενώ η χώρα θα πάει και σε δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών με βασικούς διεκδικητές τον Νίκο Αναστασιάδη από το ΔΗΣΥ και τον Σταύρο Μαλά από το ΑΚΕΛ.

Επικράτηση του Νίκου Αναστασιάδη δείχνουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, ενώ η χώρα θα πάει και σε δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών με βασικούς διεκδικητές τον Νίκο Αναστασιάδη από το ΔΗΣΥ και τον Σταύρο Μαλά από το ΑΚΕΛ.

Με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προηγείται με 45,37% των ψήφων. Έπονται ο Σταύρος Μαλάς με 26,99% και ο Γιώργος Λιλλήκας με 24,94%. Κάτω από το 1% έμειναν οι υπόλοιποι οκτώ υποψήφιοι.

Η αποχή άγγιξε το 20% καθώς σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις στις κάλπες προσήλθε το 82,84% των εγγεγραμμένων πολιτών στους εκλογικούς καταλόγους

Αναστασιάδης: Το αποτέλεσμα των εκλογών νίκη των πολιτών που θέλουν να γυρίσουν σελίδα
Νίκη των πολιτών και των δυνάμεων, που θέλουν να γυρίσουν σελίδα, χαρακτήρισε ο υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Αναστασιάδης το αποτέλεσμα των εκλογών.
 
Αυτό, είπε, που συνάγεται από το ισχυρότατο, όπως το χαρακτήρισε, εκλογικό αποτέλεσμα είναι πως «η συντριπτική πλειοψηφία του λαού εξέφρασε το αίτημα για απαλλαγή του τόπου από τη διακυβέρνηση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ».
 
Τόνισε ότι το αποτέλεσμα αυτό θα μετατραπεί την ερχόμενη Κυριακή «σε ξεκάθαρη εντολή, με τη διεύρυνση της πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας και τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».
 
Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν από όποιο χώρο κι εάν προέρχονται, ειδικότερα τον πρόεδρο, την ηγεσία, τα μέλη και τους φίλους του ΔΗΚΟ και τόνισε ότι με το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά και με τη διαβούλευση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, έχουν συμφωνήσει σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που τους δεσμεύει απόλυτα.
 
Ευχαρίστησε επίσης τους ψηφοφόρους του Ευρωπαϊκού Κόμματος καθώς και τους πολίτες της αριστεράς, της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων, οι οποίοι όπως είπε, έβαλαν πάνω από όλα το καλό της πατρίδας.
 
Απευθύνομαι, είπε ο Ν. Αναστασιάδης, στους πολίτες που σήμερα έκαναν άλλη επιλογή, αλλά και στους πολίτες που επέλεξαν την αποχή.
 
Η υπόθεση της αλλαγής, τόνισε, είναι υπόθεση όλων των πολιτών της Κύπρου και διαβεβαίωσε ότι από αύριο αναλαμβάνει πρωτοβουλία συμπόρευσης και συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν σε μια νέα εποχή για την νήσο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:14