search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:13
MENU CLOSE

«Ναι» από την Κομισιόν για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

08.07.2013 13:21
«Ναι» από την Κομισιόν για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Media

Εγκρίθηκε η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κομισιόν, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών.

Εγκρίθηκε η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κομισιόν, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών.
 
Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια σημειώνει  ότι η επιτευχθείσα αναδιάρθρωση και η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
θα απαλλάξει την εταιρεία από το θέμα των κρατικών ενισχύσεων, θα εξασφαλίσει την επιβίωση και ανάπτυξη της εταιρείας, θα επαναφέρει τους Ελληνικούς Σιδηρόδρομους στο κέντρο του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, ενώ θα επιφέρει πρόσθετα σημαντικά οφέλη στην εταιρεία, στο επιβατικό και εμπορικό κοινό.
 
«Η έγκριση της έναρξης ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει νέο κεφάλαιο, όχι μόνο στην ιστορία των σιδηροδρομικών μεταφορών, αλλά και στον τομέα των επενδύσεων στη χώρα μας» ανέφερε ο υπουργός και υποστήριξε ότι θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για τη χώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:12