search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:30
MENU CLOSE

Αιχμές Δασκαλόπουλου για τα πολιτικά κόμματα και την οικονομία

16.05.2010 08:18
Αιχμές Δασκαλόπουλου για τα πολιτικά κόμματα και την οικονομία - Media

Την πεποίθησή του ότι τα έκτακτα μέτρα που επιβάλει ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δεν επαρκούν, εξέφρασε το Σάββατο από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Την πεποίθησή του ότι τα έκτακτα μέτρα που επιβάλει ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δεν επαρκούν, εξέφρασε το Σάββατο από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

«Όσοι νομίζουν ότι με το πακέτο βοήθειας ο κίνδυνος ξεπεράστηκε, τρέφουν μία επικίνδυνη αυταπάτη: τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί -και όλοι θα κριθούμε από την κρίση, από το πώς θα συμπεριφερθούμε στη διάρκειά της (…) Η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη με δανεικά μάς τελείωσε» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια σημείωσε, επίσης, ότι «η έμφαση δεν θα είναι πλέον στις επιδοτήσεις και στην κατανάλωση, αλλά στην παραγωγική οικονομία και στην προστιθέμενη αξία».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν παρέλειψε και να απαντήσει στα πολιτικά κόμματα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, μετά την καυστική αναφορά του τελευταίου.

«Το δικό μας ‘κόμμα’ υπάρχει ήδη» είπε, ζητώντας από τα πολιτικά κόμματα να «κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει», γιατί αλλιώς «το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Δική του ευθύνη είναι να υπερβεί τον εαυτό του».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ίδρυσης κόμματος επιχειρηματιών.

«Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν, όσοι ανακυκλώνουν έτσι τους φόβους τους, είναι ότι το δικό μας ‘κόμμα’ υπάρχει ήδη. Το συναπαρτίζουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στην ανοιχτή κοινωνία της γνώσης και της δράσης, της αξιοσύνης και της άμιλλας. Το ‘κόμμα’ μας αποτελεί εδώ και χρόνια μια υπαρκτή πραγματικότητα, που στηρίζει την οικονομική πρόοδο και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στη δημοκρατική σταθερότητα», ανέφερε.

«Ευθύνη απέναντι στο εθνικό μέλλον έχουν οι επαγγελματίες πολιτικοί, έχουν οι επαγγελματίες της οικονομίας, έχουν όλοι οι δημιουργικοί πολίτες. Κανείς δεν μπορεί να υπάρξει ερήμην των άλλων», συνέχισε.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να «κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει», γιατί διαφορετικά «το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Δική του ευθύνη είναι να υπερβεί τον εαυτό του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:29