23/01/2019 08:47:49
25.5.2010

Μέτωπο κατά του πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία

Μέτωπο κατά του πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία - Media

Την κάθετη αντίθεσή τους στη διμερή συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας που προβλέπει την κατασκευή ενός σταθμού πυρηνικής ενέργειας στον Κόλπο του Aκούγιου, εκφράζουν το ελληνικό και το Μεσογειακό γραφείο της Greenpeace, καθώς και οι Φίλοι της Γης Κύπρου και Ευρώπης.

Η Greenpeace και οι Φίλοι της Γης τονίζουν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Ρωσίας ξυπνά τον πυρηνικό εφιάλτη ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον, τον πληθυσμό και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Οι διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι η κατασκευή σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Ακούγιου:

-  Συνιστά πράξη που αντιβαίνει τους στοιχειώδεις διεθνείς κανόνες και πρακτικές ασφαλείας που αφορούν την κατασκευή σταθμών πυρηνικής ενέργειας, αφού ο σταθμός βρίσκεται πλησίον του ενεργού σεισμογενούς ρήγματος του Ecemit,

-  Θα μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε συστηματική οδό μεταφοράς πυρηνικών καυσίμων και αποβλήτων.

- Παραβαίνει μία σειρά από Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στην οποία η Τουρκία αποτελεί ένα υπό ένταξη κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.