search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:51
MENU CLOSE

Ο φωτορεπόρτερ πρωθυπουργός

04.06.2010 12:45
Ο φωτορεπόρτερ πρωθυπουργός - Media

Της Βάλιας Μπαζού

Η τυχαία διαδικτυακή συνάντηση του «Πράσινου Ποντικιού» με τον «λογαριασμό» του Γιώργου Παπανδρέου στο Flickr. Ο πρωθυπουργός φωτογραφίζει και σχολιάζει τις αυθαιρεσίες και τα ευτράπελα που χαρακτηρίζουν την Αθήνα.

Της Βάλιας Μπαζού

Σερφάροντας στο Διαδίκτυο, και μάλιστα σε ορισμένες εξαιρετικά πολιτικά ορθές ιστοσελίδες, μπορεί να βρει κάποιος «διαμάντια»! Για παράδειγμα, μια βόλτα από την προσωπική ιστοσελίδα του πρωθυπουργού www.papandreou.gr αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμη, εκτός των άλλων, διότι και μέσω του ειδικού link μας οδήγησε κατευθείαν στον λογαριασμό του στο πασίγνωστο flickr.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γνωστό ότι έχει κληρονομήσει το πάθος του πατέρα του Ανδρέα για τη φωτογραφία και αυτό το πάθος έχει συνδυαστεί άριστα με την αγάπη του για το Διαδίκτυο. Έτσι στο flickr, τη δημοφιλέστερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη υπηρεσία για το ανέβασμα αλλά και το sharing φωτογραφιών, ο πρωθυπουργός διαθέτει από τον Ιούλιο του 2008 «λογαριασμό» στον οποίο ανεβάζει πλήθος φωτογραφιών.

Ο πρωθυπουργός διαθέτει 11 συλλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν 42 ενότητες και χιλιάδες φωτογραφίες!

Οι συλλογές τιτλοφορούνται :

-Κινητικότητα

-Πεζοί στην Αθήνα

-Socialist International Women

-Χιούμορ και αλαλούμ

-Δράσεις και πολιτισμός

-Ποδήλατο

-Αναπάντεχα του δρόμου

-Easy Rider

-Φύση και Χρώμα

-Δομές και ομορφιές

-Εικόνες στην Αθήνα

Το «Πράσινο Ποντίκι» επέλεξε ορισμένες από τις πρωθυπουργικές φωτογραφίες που έχουν να κάνουν με τα χάλια, μικρά ή μεγάλα, της πόλης. Ξεφυλλίζοντας τις επόμενες σελίδες θα δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ακόμα και δημοσίων υπηρεσιών, στην είσοδο πεζοδρόμων. Θα δείτε κουφάρια ΚΑΦΑΟ, στραβές πινακίδες οδικής σήμανσης έτοιμες να πέσουν στα κεφάλια των περαστικών, κατεστραμμένους κρουνούς της πυροσβεστικής, πεσμένες κολόνες της ΔΕΗ, έργα στα πεζοδρόμια.

Οι περισσότερες φωτογραφίες που έχουμε επιλέξει έχουν τραβηχτεί από τον Μάρτιο του 2005 έως τον Οκτώβριο του 2008, πριν ο Γιώργος Παπανδρέου αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αρκετές, όμως, είναι και πρόσφατες, μετά την είσοδο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το «Πράσινο Ποντίκι» ασφαλώς και διατήρησε τους τίτλους και τις λεζάντες στις φωτογραφίες, αφού είναι χαρακτηριστικές των απόψεων του πρωθυπουργού για τα κακώς κείμενα που όλοι οι πολίτες συναντούν στους δρόμους των πόλεων. Προβλήματα της καθημερινότητας που, αν και κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μικρής αξίας, είναι τελικά εξαιρετικά σημαντικά. Τα σχόλια που συνοδεύουν τις φωτογραφίες είναι αιχμηρά και σίγουρα όσοι κάθονται σε καρέκλα «καθ’ ύλην αρμοδίου» θα νιώσουν, τουλάχιστον, άβολα. Εάν, βέβαια, αυτά τα προβλήματα, αλλά και η προσπάθεια για την επίλυσή τους αποτελούν εκτός από ιδανικά ενσταντανέ και πρώτη πολιτική προτεραιότητα, αυτό θα το αποδείξει η ζωή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:51