search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:40
MENU CLOSE

Εγκρίθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης

08.06.2010 06:49
Εγκρίθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης  - Media

Εγκρίθηκε από τους υπουργούς οικονομικών ο μηχανισμός διάσωσης των χωρών της ευρωζώνης προκειμένου να περιοριστεί ο φόβος για διόγκωση του χρέους των χωρών που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα δανεισμού.

Εγκρίθηκε από τους υπουργούς οικονομικών ο μηχανισμός διάσωσης των χωρών της ευρωζώνης προκειμένου να περιοριστεί ο φόβος για διόγκωση του χρέους των χωρών που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα δανεισμού.

Ο μηχανισμός θα μπει σε λειτουργία ως τα μέσα Ιουνίου και θα διαθέτει 500 δισ. ευρώ από την ΕΕ και 250 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από τα 500 δισ. ευρώ της ΕΕ τα 60 δισ. θα προέρχονται από κοινοτικούς πόρους και τα υπόλοιπα θα προέρχονται από εγγυημένα δάνεια από όλα τα κράτη-μέλη του ευρώ.

Για τα 440 δισ. ευρώ, το Eurogroup αποφάσισε να δημιουργήσει για τρία χρόνια έναν επιχειρησιακό οργανισμό ο οποίος με έδρα το Λουξεμβούργο και με το δικό του Διοικητικό Συμβούλιο, θα δανείζεται από τις αγορές, με την εγγύηση των χωρών του ευρώ και έτσι θα μπορεί να δανείσει απευθείας σε μία χώρα της Ευρωζώνης που ενδεχομένως αντιμετωπίζει πρόβλημα δανεισμού.

Παράλληλα, δόθηκε το πράσινο φως για την ένταξη της Εσθονίας, ενώ για την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του επιτρόπου για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρέν δήλωσε ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ακόμη κι αν υπάρξουν αποκλίσεις στα προβλεπόμενα έσοδα από το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας διότι «θεωρούμε ότι καλύπτονται από τα πρόσθετα μέτρα που πήρε η Ελλάδα το Μάρτιο και τον Μάιο».

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:37