search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:20
MENU CLOSE

Δείτε πως ζουν οι κρατούμενοι στην παλαιότερη φυλακή των ΗΠΑ (Photos)

01.06.2014 16:30
Δείτε πως ζουν οι κρατούμενοι στην παλαιότερη φυλακή των ΗΠΑ (Photos) - Media

Το παλαιότερο σωφρονιστικό ίδρυμα των ΗΠΑ, το Σαν Κουέντιν στην Καλιφόρνια, άνοιξε τις πόρτες του στη φωτογράφο του Reuters,  Λούσι Νίκολσον, παρουσιάζοντας τη ζωή των τροφίμων του που ζουν μακριά από τα βλέμματα του κόσμου.

Το παλαιότερο σωφρονιστικό ίδρυμα των ΗΠΑ, το Σαν Κουέντιν στην Καλιφόρνια, άνοιξε τις πόρτες του στη φωτογράφο του Reuters, Λούσι Νίκολσον, παρουσιάζοντας τη ζωή των τροφίμων του που ζουν μακριά από τα βλέμματα του κόσμου.
 
Το ίδρυμα Σαν Κουέντιν, κατασκευάστηκε μέσα σε δύο χρόνια (1852-1854) από τους ίδιους τους υπόδικους, ενώ οι πρώτοι 60 κρατούμενοι μεταφέρθηκαν εκεί στις 14 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς.
 
Μέσα σε 160 χρόνια έχει φιλοξενήσει διαβόητες εγκληματικές προσωπικότητες, όπως τον δολοφόνο Τσαρλς Μάνσον και τον φερόμενο ως δολοφόνο του Ρομπερτ Φ. Κένεντι.
 
Ωστόσο παρότι έχει σχεδιαστεί για 3.302 κρατούμενους, σήμερα φιλοξενεί τουλάχιστον 5.247, ενώ το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι διαθέτει ακόμη και θάλαμο αερίων. Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με τη Daily Mail, ανάμεσα στους χιλιάδες κρατούμενους βρίσκονται και τουλάχιστον 700 μελλοθάνατοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:13