search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:04
MENU CLOSE

Η Παιδεία παραπαίει

27.06.2014 10:07
Η Παιδεία παραπαίει  - Media

Μαθημένοι να ζούμε υπό σκιά και υπό τον συνεχή φόβο ότι τα χειρότερα δεν έχουν τελειωμό, είμαστε αντιμέτωποι με τον καύσωνα και τη συγκυβέρνηση.

Μαθημένοι να ζούμε υπό σκιά και υπό τον συνεχή φόβο ότι τα χειρότερα δεν έχουν τελειωμό, είμαστε αντιμέτωποι με τον καύσωνα και τη συγκυβέρνηση.
 
Οι εξελίξεις για τις ζωές μας κάθε άλλο πάρα αισιόδοξες εμφανίζονται. Φέτος, για παράδειγμα, όσοι είχαν τη μεγάλη ατυχία τα παιδιά τους να σπουδάζουν στο Καποδιστριακό θα αντιλήφθηκαν ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο χάθηκε μια ολόκληρη εκπαιδευτική χρόνια, εξαιτίας της απύθμενης ανευθυνότητας των πανεπιστημιακών φορέων, της πολιτείας αλλά και των ευρύτερων δυνάμεων της αντιπολίτευσης που εκμεταλλεύονται το χάος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να ασκήσουν την πιο χυδαίας μορφής ακραία λαϊκίστικη πολιτική τους.
 
Ωστόσο, εκτός από την πλήρη απαξίωση των πανεπιστημιακών σπουδών, πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και το ψυχικό άχθος των φοιτητών και των οικογενειών τους, οι οποίες επιπλέον επωμίζονται το δυσβάστακτο οικονομικό βάρος μιας ολόκληρης χαμένης χρονιάς. Πρόκειται για την πιο χυδαία εκπόρνευση της δημόσιας Παιδείας, που κατά ειρωνικό τρόπο γίνεται στο όνομα της υπεράσπισής της. Αυτήν την εθνική ντροπή την υπογράφει φαρδιά – πλατιά ολόκληρο το πολιτικό φάσμα – χωρίς εξαιρέσεις και με τεράστιες ευθύνες όλων εκείνων που εκμεταλλεύονται ως προαγωγοί τη νεανική δήθεν επαναστατικότητα καταστρέφοντας την πατρίδα στο πιο ευαίσθητο σημείο της, την Παιδεία και τη νεολαία της. Την τεράστια ευθύνη των εκπαιδευτικών εκκρεμοτήτων που επείγουν ο νέος υπουργός Παιδείας έδειξε εξ αρχής ότι δεν την αντιλαμβάνεται, στρέφοντας το ενδιαφέρον του στην… παλιά μου τέχνη κόσκινο του πελατειακού – συντεχνιακού συστήματος που καταδυναστεύει σταθερά κι αμετακίνητα τη χώρα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15